Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Dansk atletikdirektør skifter til internationalt topjob

Direktør for Dansk Atletik Jakob Larsen har haft sidste dag i jobbet. Han fortsætter nu hos World Athletics.

Direktør for Dansk Atletik Jakob Larsen har haft sidste dag i jobbet. Han fortsætter nu hos World Athletics.
Sådan så Jakob Larsen ud i 2000, hvor han startede i Dansk Atletik Forbund. Efter to årtier i forbundet, siden 2007 som direktør, har han nu haft sidste arbejdsdag. (Arkivfoto)

KØBENHAVN: En markant skikkelse i Dansk Atletik (DAF) gennem to årtier har nu sagt farvel til det danske forbund for at fortsætte på den internationale scene.

Direktør Jakob Larsen havde tirsdag sidste arbejdsdag i DAF, inden han nu tiltræder stillingen som direktør for konkurrencer og begivenheder hos World Athletics, Det Internationale Atletikforbund (IAAF).

- Det er ikke uden vemod, at min tid i dansk atletik er slut. Siden jeg som 12-årig begyndte i Fredensborg Atletik Klub har dansk atletik været en del af mit liv- som udøver, som træner og som leder, skriver han på Facebook.

- Mødet med de mange passionerede mennesker i forening og forbund har formet mig fagligt og menneskeligt. Kunne jeg starte forfra, tog jeg samme vej.

Jakob Larsen blev en del af Dansk Atletik Forbund (som siden har skiftet navn til Dansk Atletik, red.) tilbage i 2000, og i 2007 blev han forbundets første direktør.

Den post har han bestredet til og med tirsdag, hvor han siger farvel til forbundet midt i den noget kaotiske coronatid.

- Der er mange ting, som jeg vil savne, ikke mindst det daglige samarbejde med mine kolleger. Vi har leet og grædt sammen, og vi har sammen med mange andre i foreningerne opbygget noget rigtig fint i dansk atletik, skriver han.

Nu venter opgaverne i World Athletics på den helt store scene, hvor starten bliver noget præget af den hærgende coronavirus.

- Indlæringskurven bliver rimelig stejl under mildt sagt usædvanlige omstændigheder, men jeg tror og håber på, at jeg efter min tid i dansk atletik og dansk idræt vil kunne bidrage på en for atletikken god måde, lyder det fra Jakob Larsen.

Den hidtidige underdirektør i DAF, Torben Dan Petersen, konstitueres som ny direktør. Sammen med administrationschef Helle Nielsen udgør de fremadrettet den daglige ledelse i forbundet.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.