Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Danmark registrerer nul coronadødsfald for anden dag i træk

Antallet af indlagte på intensiv og patienter i respirator når det laveste niveau siden 17. marts.

Antallet af indlagte på intensiv og patienter i respirator når det laveste niveau siden 17. marts.
Antallet af patienter med coronavirus, der er indlagt på intensiv eller ligger i respirator, er lørdag faldet til det laveste niveau siden 17. marts. (Arkivfoto).

KØBENHAVN: For anden dag i træk er der ikke blevet registreret et eneste coronarelateret dødstal i de danske statistikker.

Det viser den seneste opgørelse fra Statens Serum Institut lørdag.

Det er første gang siden coronavirusset brød ud i Danmark, at der to dage i træk ikke er registreret nogle døde med corona - og tredje gang på lidt over en uge.

I alt er 561 personer registreret døde med coronavirus i Danmark.

Coronavirus er ikke nødvendigvis dødsårsagen, selv om dødsfaldene indgår i opgørelsen.

Alle, der er døde inden for 30 dage efter en positiv test, tæller med.

Antallet af indlagte falder lørdag med en til 118. Heraf er 19 indlagt på intensiv, hvilket er et fald på fire siden opgørelsen fredag.

Af de indlagte på intensiv er 16 lagt i respirator. Det er et fald på tre siden i går.

Antallet af indlagte på intensiv - og antallet af patienter i respirator - når dermed det laveste niveau siden 17. marts.

Siden opgørelsen fredag er der blevet registreret 59 nye bekræftede smittetilfælde i Danmark. Det er den 13. dag i træk, at der er registreret færre end 100 nye smittede.

Det er ikke set siden starten af marts, hvor epidemien gjorde sit indtog i landet.

Det lave antal ses i lyset af, at man i dag tester langt flere end man gjorde tidligere. For eksempel er det nu muligt at få en test, selv om man ikke har symptomer på coronavirus.

Dermed er i alt 11.289 danskere nu blevet testet positive for coronavirus. Af dem har 9836 overstået infektionen.

De danske myndigheder arbejder ikke med begrebet raskmeldte. En overstået infektion vil sige, at man 14 dage efter bekræftet smitte med coronavirus ikke er indlagt eller død.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.