Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Danmark har 860 nye smittetilfælde

Der er torsdag registreret det fjerdehøjeste antal smittede under coronaudbruddet. Antal test spiller ind.

Der er torsdag registreret det fjerdehøjeste antal smittede under coronaudbruddet. Antal test spiller ind.
Torsdag er der indført krav om mundbind eller visir i blandt andet supermarkeder og biblioteker. Man kan håbe på, at det kan være med til at sikre et fald i antallet af nye smittede, vurderer Kasper Iversen.

KØBENHAVN: Der er registreret 860 nye smittetilfælde med coronavirus i Danmark, oplyser Statens Serum Institut.

Antallet er det fjerdehøjeste, der er påvist på én dag under coronaudbruddet i Danmark.

Det skal dog ses i lyset af, at der i dag bliver testet langt mere omfattende end i foråret.

I sidste uge anslog SSI, at antallet af dagligt smittede ville have været på 2000-3000, hvis man havde testet i samme omfang, da epidemien toppede i april.

Torsdagens tal er baseret på 48.661 coronatest, hvilket er 10-15.000 lavere end de tre dage, hvor der har været registreret flere tilfælde.

Andelen, der er testet positiv, er knap 1,8 procent, hvilket ligger nogenlunde stabilt over den seneste uge.

Ifølge Kasper Iversen, professor ved Københavns Universitet og overlæge på Herlev og Gentofte Hospital, er det svært at tolke på variationen i smittetal fra dag til dag. Han ser det dog som positivt, at antallet af nye smittede torsdag er lavere end onsdag, hvor tallet var 1017.

- Det ser ud til, at det var helt i rette tid, at der blev indført nye restriktioner. Og hvis det er den effekt, vi begynder at se nu med en let reducering i antal smittede, er det meget positivt, siger han.

Mandag blev forsamlingsforbuddet sænket fra 50 til 10 som led i nye restriktioner. Og torsdag er der indført krav om mundbind eller visir i blandt andet supermarkeder og biblioteker.

Man kan håbe på, at det kan være med til at sikre et fald i antallet af nye smittede, vurderer Kasper Iversen.

- Man kender ikke præcis effekten af mundbind. Men det er klart, at hvis der er en effekt ved mundbind, kan vi forvente en yderligere reduktion, siger han.

Selv om der gennem oktober har været en stor stigning i antallet af smittede, har situationen på landets hospitaler været mere stabil.

Antallet af indlagte er torsdag på 139, hvilket er tre flere end onsdag. 17 er så syge, at de er på intensiv, og heraf har 15 brug for en respirator til at trække vejret.

- Det antal indlagte, der er i øjeblikket, kan vi sagtens håndtere i sundhedsvæsenet. Det er ikke noget problem, siger Kasper Iversen.

Der er registreret et nyt dødsfald. I alt er 716 døde med coronavirus i Danmark siden starten af marts.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.