Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Coronavirus spreder sig på amerikanske militærbaser i Japan

Pandemien har hidtil ikke ramt Okinawa-præfekturet hårdt, men nu spreder virusset sig på USA's militærbaser.

Pandemien har hidtil ikke ramt Okinawa-præfekturet hårdt, men nu spreder virusset sig på USA's militærbaser.
Lokale politikere i Okinawa-præfekturet betvivler det amerikanske militærs indsats for at begrænse smittespredningen på militærbaser. Her ses basen Marine Corps Air Station Futenma, som er en af de baser, der er ramt af virusudbruddet. (Arkivfoto).

TOKYO: Et udbrud af coronavirus er begyndt at sprede sig på flere amerikanske militærbaser i Okinawa i Japan.

Antallet af bekræftede smittetilfælde på baserne er mandag steget med 32. Det melder den japanske tv-station TV Asahi, skriver nyhedsbureauet Reuters.

I forvejen var 62 militærfolk testet positive for virusset mellem torsdag og søndag.

Okinawa, der er Japans sydligste præfektur, består af hundredvis af øer. Præfekturet huser amerikanske militærbaser med titusindvis af amerikanske soldater.

De smittede befinder sig på baserne Marine Corps Air Station Futenma, Camp Hansen og Camp Kinser.

To af baserne er blevet lukket ned på grund af virusudbruddet. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Men lokale politikere har rettet skarp kritik mod det amerikanske militærs indsats for at begrænse smittespredning.

Inden smitteudbruddet på militærbaserne har Okinawa-præfekturet næsten været uberørt af pandemien. Der har hidtil været omkring 150 bekræftede smittetilfælde i civilbefolkningen.

Okinawas guvernør, Denny Tamaki, sagde i weekenden, at befolkningen i Okinawa var "chokerede" over den drastiske stigning i antallet af smittede på militærbaserne.

- Jeg kan ikke andet end at betvivle det amerikanske militærs tiltag for at inddæmme smitten, sagde han ifølge Reuters.

Han tilføjede, at der var meldinger om, at militærfolk havde forladt baserne for at fejre USA's uafhængighedsdag 4. juli med strandfester og besøg i nattelivet.

Japan og USA drøfter situationen, oplyser en talsmand for den japanske regering til Reuters.

- Vi vil samarbejde om situationen på behørig vis, siger talsmand Yoshihide Suga:

- Japan og USA deler information om de smittede militærfolks aktiviteter.

En talsmand for det amerikanske militær oplyser, at man forsøger at begrænse kontakten mellem personer på baserne og i lokalbefolkningen.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.