Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Coronakrise giver danskere længere frist til selvangivelse

Fristen for selvangivelser bliver forlænget frem til 1. september, meddeler skatteminister Morten Bødskov (S)

Fristen for selvangivelser bliver forlænget frem til 1. september, meddeler skatteminister Morten Bødskov (S)
Skatteminister Morten Bødskov (S) har givet Skattestyrelsens direktør bemyndigelse til at forlænge fristen for at rette i selvangivelser frem til 1. september. (Arkivfoto)

KØBENHAVN: Alle skatteydere i Danmark får forlænget oplysningsfristen, også kaldet selvangivelsesfristen, frem til 1. september.

Det oplyser Skatteministeriet i en pressemeddelelse

Det betyder, at en almindelig lønmodtager får fire måneder mere end sædvanligt til at rette i selvangivelsen.

Forlængelsen af fristen sker på baggrund af coronakrisen, der har udløst et stort pres på revisorer, der ellers forventet skulle have set på selvangivelser i den kommende tid.

- Set i lyset af de ekstraordinære tider, vi står midt i, har jeg derfor også besluttet at tage et ekstraordinært redskab i brug og få udskudt oplysningsfristerne til den 1. september i år.

- Det betyder, at revisorerne får bedre tid til at hjælpe virksomhederne, siger skatteminister Morten Bødskov (S) i en pressemeddelelse.

Danske revisorer arbejder i øjeblikket med at hjælpe virksomheder gennem de udfordringer, som med kort varsel er opstået med coronakrisen. Det har resulteret i et antal hjælpepakker til erhvervslivet til mange milliarder kroner.

Derfor bliver alle oplysningsfrister for indkomståret 2019 udskudt til 1. september.

Morten Bødskov har givet Skattestyrelsens direktør bemyndigelse til at forlænge fristerne.

Gruppen, der får forlænget fristen, omfatter blandt andet almindelige lønmodtagere, der har modtaget en selvangivelse med frist til 1. maj.

Også små erhvervsdrivende, selvstændigt erhvervsdrivende og selskaber får forlænget fristen.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.