Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Corona slog det skæve tårn ud af kurs - nu genåbner det

Søndag morgen kunne de første turister kravle op i det skæve tårn i Pisa måneder efter, pandemi lukkede det.

Søndag morgen kunne de første turister kravle op i det skæve tårn i Pisa måneder efter, pandemi lukkede det.
Det skæve tårn i Pisa plejer hvert år at tiltrække op mod fem millioner besøgende. Men det har coronakrisen vendt op og ned på.

PISA: Det skæve tårn i Pisa er søndag genåbnet for turister, efter det i tre måneder har måttet holde lukket under den voldsomme coronakrise i Italien, rapporterer BBC.

Den første til at springe op ad de 280 trin til toppen af tårnet var 10-årige Mathilde og hendes far, Roberto, fortæller nyhedsbureauet Ansa.

Men alt er ikke helt som før.

Kun 15 mennesker ad gangen må bevæge sig op i det skæve tårn. Det skal ses i forhold til, at det verdensberømte monument hvert år tiltrækker fem millioner mennesker.

Turister har pligt til at bruge mundbind inde i tårnet, og de udstyres med en elektronisk dims, som giver lyd fra sig, hvis nogen kommer tættere end en meter på en anden person.

Den øverste ansvarlige for tårnets drift, Pierfrancesco Pacini, kalder dagen en ny start.

- Vores budget vil blive ramt af store tab, men vi har ønsket at sende et signal om tillid og håb, siger han.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.