Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Colombias hær fyrer 31 ansatte efter anklager om sexmisbrug

Siden 2016 har 118 ansatte i hæren været efterforsket for seksuelt misbrug af unge piger. Nu er 31 fyret.

Siden 2016 har 118 ansatte i hæren været efterforsket for seksuelt misbrug af unge piger. Nu er 31 fyret.
En demonstrant har i protest mod Colombias hær skrevet "voldtægtshær" på ryggen. Det sker i kølvandet på en historie om en indfødt pige, som er blevet voldtaget af soldater.

BOGOTá: Den colombianske hær har fyret 31 medarbejdere, som er beskyldt for seksuelt misbrug af eller vold mod mindreårige.

Det oplyser hæren fredag.

Fyringerne sker, efter at der er dukket nye beskyldninger op om soldater, der har seksuelt misbrugt unge piger.

Siden 2016 er mindst 118 medlemmer af Colombias hær blevet efterforsket for seksuelle forbrydelser mod mindreårige.

Det oplyste chefen for hæren tidligere i denne uge.

- 31 medlemmer er blevet fjernet fra institutionen: 12 underembedsmænd og 19 soldater. Denne administrative foranstaltning blev truffet i overensstemmelse med juridiske personalenormer.

- Beslutningen kom fra chefen for den nationale hær, oplyser hæren i en erklæring fredag.

De fyrede soldater og embedsmænd står fortsat over for disciplinære og strafferetlige efterforskninger, der kan resultere i fængselsstraf.

De, som blev fyret fredag, er blandt de 118 personer, som har været efterforsket siden 2016, oplyser hæren.

I sidste uge blev syv soldater anholdt for formodet sexmisbrug af en indfødt pige i provinsen Risaralda. Alle syv mænd og tre af deres overordnede er blevet fyret, mens to højtstående embedsmænd er blevet forflyttet.

I sidste uge dukkede oplysninger om en anden sag op. Den omhandler en ung pige, som angiveligt blev seksuelt misbrugt af forskellige soldater, mens hun blev holdt på en militærpost i provinsen Guaviare uden mad og drikke i adskillige dage.

Hæren afviser beskyldninger om, at den systematisk har beskyttet de medarbejdere, som har været involveret i seksuelt misbrug af mindreårige.

Colombias hær har 240.000 medlemmer og leder landets kamp mod guerillagrupper og kriminelle bander.

Ofre og menneskerettighedsgrupper har længe beskyldt hæren for krænkelser af rettigheder under Colombias mere end fem årtier lange krig mod oprørsgruppen Farc.

/ritzau/Reuters

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.