Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Colombianer kører fra Roglic og vinder kongeetape

Det endte med at blive en flot afslutning på 17. etapes sidste stigning, hvor Miguel Ángel López var stærkest.

Det endte med at blive en flot afslutning på 17. etapes sidste stigning, hvor Miguel Ángel López var stærkest.
Primoz Roglic, som her ses i den gule trøje på vej op ad den sidste stigning på onsdagens kongeetape, forsvarede føringen i Tour de France.
Det endte med at blive en flot afslutning på 17. etapes sidste stigning, hvor Miguel Ángel López var stærkest.
CYCLING-FRA-TDF2020-STAGE 17 Primoz Roglic, som her ses i den gule trøje på vej op ad den sidste stigning på onsdagens kongeetape, forsvarede føringen i Tour de France. Kenzo Tribouillard/Ritzau Scanpix
Det endte med at blive en flot afslutning på 17. etapes sidste stigning, hvor Miguel Ángel López var stærkest.
CYCLING-FRA-TDF2020-STAGE 17 Miguel Ángel López (Astana) vandt 17. etape i Tour de France, som på forhånd var udråbt til løbets kongeetape. Stuart Franklin/Ritzau Scanpix

LES ALLUES: Miguel Ángel López (Astana) vandt 17. etape i Tour de France, som på forhånd var udråbt til løbets kongeetape.

Colombianeren stak af sted på den sidste, hårde stigning og kom i mål 15 sekunder foran Primoz Roglic (Jumbo-Visma), som bevarede den gule trøje.

Roglic udbyggede tilmed sin føring i den samlede stilling ned til Tadej Pogacar (UAE), som på andenpladsen er 57 sekunder efter sin slovenske landsmand.

Til gengæld overtog Pogacar den prikkede bjergtrøje.

Som ventet skulle det hele afgøres på den sidste stigning på 21,5 kilometer op til mål.

På det tidspunkt var Nairo Quintana (Arkea-Samsic) blevet smidt af favoritgruppen, og ude foran lå tre ryttere som rester fra dagens tidlige udbrud.

Ved bunden af den frygtede opkørsel til Méribal Col de la Loze var Julian Alaphilippe (Quick-Step), Richard Carapaz (Ineos) og Gorka Izagirre (Astana) dog kun omkring to minutter foran feltet.

Carapaz var den, der holdt længst og havde 40 sekunders forspring med fire kilometer til toppen.

Men drømmen om at holde hjem til en stor etapesejr virkede som utopi for sidste års Giro d'Italia-vinder.

Der blev samling kortvarigt en kilometer senere, og så kørte López ret hurtigt kontra og fik på de sidste kilometer held med at skabe et hul ned til Roglic og Pogacar.

Mens de to slovenere fortsat indtager de to øverste podieplaceringer, er López med onsdagens præstation ny mand på tredjepladsen. Han har 1 minut og 26 sekunder op til Roglic.

Richie Porte (Trek), som længe hang godt med favoritterne, er placeret på en samlet fjerdeplads med 3 minutter og 5 sekunder til den gule trøje.

Rigoberto Urán, som indledte etapen på en tredjeplads, var onsdagens helt store taber, og han er nu røget ud af top-5.

Ny nummer fem er Adam Yates, han har 3 minutter og 14 sekunder op til Roglic.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.