Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Canadiere sitrer ved tanken om Harry og Meghan som naboer

Den canadiske halvø Saanich er hjemsted for pensionister og fiskerestauranter. Snart får halvøens beboere efter sigende kongelige naboer.

Den canadiske halvø Saanich er hjemsted for pensionister og fiskerestauranter. Snart får halvøens beboere efter sigende kongelige naboer.
Den britiske prins Harry og den tidligere skuespiller Meghan Markle blev gift i foråret 2018. Omkring et år senere fik de sønnen Archie, der i dag er otte måneder gammel. Meghan er amerikaner, men boede flere år i Canada under optagelserne til i tv-serien "Suits".
Den canadiske halvø Saanich er hjemsted for pensionister og fiskerestauranter. Snart får halvøens beboere efter sigende kongelige naboer.
PLUS Prins Harry ryster Buckingham Palace Den britiske prins Harry og den tidligere skuespiller Meghan Markle blev gift i foråret 2018. Omkring et år senere fik de sønnen Archie, der i dag er otte måneder gammel. Meghan er amerikaner, men boede flere år i Canada under optagelserne til i tv-serien "Suits". Damir Sagolj/Reuters
Den canadiske halvø Saanich er hjemsted for pensionister og fiskerestauranter. Snart får halvøens beboere efter sigende kongelige naboer.
A property, where according to British news reports Britain''s Prince Harry and Meghan, Duchess of Sussex, spent the holidays in North Saanich, Prins Harry Porten til en ejendom på halvøen Saanich, som ifølge britiske medier var prins Harry og Meghan Markles opholdssted, da de i slutningen af 2019 var på ferie i Canada. Kevin Light/Reuters

VANCOUVER: Indbyggerne på den canadiske halvø Saanich sitrer af spænding. De skal efter sigende bo dør om dør med prins Harry og hertuginden Meghan Markle, der har udtrykt et stort ønske om at flytte til Canada.

Prinsen og hertuginden chokerede begge sider af Atlanterhavet, da de onsdag sidste uge kom med en overraskende melding.

Med et opslag på Instagram fortalte de hele verden, at de vil tage et skridt væk fra deres roller i det britiske kongehus.

Adskillige medier har efterfølgende skrevet, at de vil bosætte sig på halvøen Saanich, der ligger på øen Vancouver Island i provinsen British Columbia.

Og det er ikke tilfældigt.

Parret har flere gange talt om, hvor højt de værdsætter Canada. Meghan har også boet syv år i landet, hvor den britiske dronning Elizabeth II er statsoverhoved.

Oven i det var Harry, Meghan og deres otte måneder gamle søn i slutningen af sidste år på en seks uger lang ferie i området på Vancouver Island.

Ifølge flere medier er hertuginden nu vendt tilbage - til stor glæde for halvøens indbyggere.

- Jeg vil ikke kalde mig selv kongelig beundrer, indtil de kommer til byen, hvor det selvfølgelig pirrer vores nysgerrighed, siger Joan Wilson, som bor i byen Sidney på Saanich-halvøen.

Småbyerne på Saanich har længe været et tilflugtssted for pensionister. Det skyldes især stedets afslappede stemning, den korte afstand til færger mod det canadiske fastland og de mange "fish and chips"-restauranter.

- Området har en virkelig interessant blanding af meget rige folk og folk fra middelklassen, siger Beth Doman, der bor i North Saanich.

Dronning Elizabeth kaldte mandag Harry og Meghan til krisemøde i det britiske kongehus. På mødet accepterede hun udbryderparrets ønske om en mere selvstændig fremtid.

Nu skal parret i gang med en "overgangsperiode", hvor de er halvdelen af tiden i Storbritannien og halvdelen af tiden i Canada.

/ritzau/Reuters

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.