Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Californien vil udfase benzinbiler

Californiens guvernør trodser Trump med dekret om, at salg af benzinbiler skal stoppe senest i 2035.

Californiens guvernør trodser Trump med dekret om, at salg af benzinbiler skal stoppe senest i 2035.
Der er trængsel på vejene i Californien, men i løbet af de næste 15 år vil delstaten udfase benzinbilerne og gå over til biler, der er CO2-neutrale. (Arkivfoto)

LOS ANGELES: USA's mest folkerige stat, Californien, har planer om at forbyde salg af nye benzindrevne biler fra 2035.

Det siger guvernør Gavin Newsom.

Delstaten satser på at gå helt over til elbiler for at mindske udledningen af klimaskadelige udstødningsgasser.

- Vi markerer en ny kurs, sagde Newsom onsdag, da han underskrev et dekret om det nye tiltag.

Underskriften på papiret blev sat på kølerhjelmen af en af de mange elbiler, der produceres i Californien.

Newsom sagde tidligere på måneden, at han vil skrue yderligere op for kampen mod klimaforandringerne. Det kommer, efter at Californien har været ramt af de værste skovbrande i mands minde.

Omkring 11 procent af de køretøjer, der bliver solgt i USA, bliver solgt i Californien.

Den demokratiske guvernør mener, at udfasning af benzinbiler og et skift til mere miljøvenlige alternativer vil skabe nye arbejdspladser og styrke bilfabrikanterne.

- Hvis man er en amerikansk fabrikant, hvordan kan man så konkurrere på globalt plan, hvis man ikke gør forretning på dette område?, spørger han.

Præsident Donald Trump har forsøgt at blokere for, at Californien indfører krav om, at der i fremtiden kun skal sælges elbiler.

Hans demokratiske modkandidat, Joe Biden, har derimod lovet at bruge milliarder af dollar på at støtte den grønne omstilling.

En talsmand for Det Hvide Hus kalder Californiens seneste tiltag for "alarmerende" og advarer om, at det vil koste arbejdspladser og øge priserne for forbrugerne.

/ritzau/Reuters

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.