Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Britisk sygehuschef: Coronaindsats har ikke været perfekt

Briterne indfører karantæne for indrejsende. Italien og Spanien har faldende dødstal og åbner så småt op.

Briterne indfører karantæne for indrejsende. Italien og Spanien har faldende dødstal og åbner så småt op.
Store dele af Storbritannien er fortsat lukket ned, og overalt er der påmindelser om at holde afstand til hinanden - som her ved en strandpromenade i badebyen Brighton i det sydlige England.

LONDON: Storbritannien har i det seneste døgn registreret 351 dødsfald blandt personer med coronasmitte. Det meddeler det britiske sundhedsministerium fredag.

Det er en stigning i forhold til dagen inden, hvor der var 338 coronadødsfald.

I alt har 36.393 mennesker med coronasmitte mistet livet i Storbritannien i de seneste måneder.

Samtidig erkender den øverste chef for sygehusvæsnet NHS, Simon Stevens, at den britiske indsats under coronaudbruddet ikke har været perfekt, og at man kunne have taget ved lære af erfaringer fra andre lande.

Han blev spurgt af et udvalg i parlamentet, om Storbritannien skulle have lært en lektie om for eksempel at sørge for beskyttelsesudstyr.

- Jeg er sikker på, at svaret på det absolut er ja, lød det fra Stevens.

- Jeg mener ikke, at alt er gået perfekt, og hvordan kunne det også det? Der er helt klart ting, vi vil lære fra og gøre anderledes fremover, siger NHS-chefen.

I modsætning til mange andre lande i verden har Storbritannien ikke foretaget mange test eller tjek af folk, der er rejst ind i landet Kun i begyndelsen af coronaudbruddet var der regler for rejsende fra Kina.

Men det ændrer sig fra 8. juni, hvor folk, der rejser ind i landet, skal i to ugers karantæne. Det siger indenrigsminister Priti Patel.

- Nu, hvor vi har passeret toppen af kurven, bliver vi nødt til at indføre disse tiltag for at sikre os mod importerede tilfælde, der fører til en genopblussen af denne dødelige sygdom, siger hun.

Foreløbig er lidt over en kvart million briter testet positive for coronasmitte. Af dem er kun godt tusind officielt meldt raske igen, viser en opgørelse fra det amerikanske Johns Hopkins University.

Mens Storbritannien i de seneste uger har været det land i Europa, der er hårdest ramt af coronaudbruddet, er der bedring i et af de tidligere epicentre - Spanien.

Her har myndighederne fredag registreret 56 dødsfald i det seneste døgn.

I alt er 28.628 mennesker døde med coronasmitte i Spanien.

Der er så meget fremgang i Spanien, at landets storbyer - herunder Barcelona og Madrid - fra på mandag får lov at følge trop med resten af landet og åbne mere op.

Det betyder, at indbyggerne i de store byer må samles i grupper på op til 10 personer. Mindre butikker samt barer og restauranter må genåbne deres udendørsservering, dog med afstand mellem kunderne.

Også i Italien er det daglige antal coronadødsfald nedadgående. I det seneste døgn har myndighederne registreret 130 dødsfald. Dagen inden var der 156.

I alt har 32.616 mennesker med coronasmitte mistet livet i Italien siden februar.

Statistikere mener imidlertid, at det reelle antal er højere. Mange personer, der er døde i de seneste tre måneder, er nemlig ikke blevet testet for coronasmitte.

/ritzau/Reuters

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.