Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Britisk regering vil skabe vækst og job med byggeri

Premierminister Boris Johnson har fremlagt sin plan for "at bygge, bygge og bygge" landet ud af coronakrisen.

Premierminister Boris Johnson har fremlagt sin plan for "at bygge, bygge og bygge" landet ud af coronakrisen.
Den britiske premierminister, Boris Johnson, fremlagde sin plan tirsdag på Dudley College of Technology.

LONDON: Premierminister Boris Johnson har tirsdag fremlagt sin plan for en genopretning af økonomien i Storbritannien. Strategien er at "bygge, bygge og bygge" landet ud af coronakrisen.

– Dette er et program for arbejdspladser, arbejdspladser, arbejdspladser, for ved at bygge, bygge, bygge kan vi skaffe landet de arbejdspladser, som det har brug for, siger Johnson.

Han lover briterne "en infrastrukturrevolution", som skal medføre en konstant dynamik, der skal gøre det af med den manglende evne til at bygge tilstrækkeligt med boliger.

Det var på forhånd kendt, at Johnson ville bruge fem milliarder pund - omkring 41 milliarder kroner - på den økonomiske genrejsning.

Programmet skal tage tråden op fra uløste udfordringer de seneste tre årtier.

- Vi skal bygge bedre, grønnere og hurtigere, siger Johnson.

Planen omfatter store summer til skoler, vedligeholdelse af sygehuse og penge til sygehuse, domstole, fængsler, veje og broer.

Johnsons optimistiske melding indeholdt ikke mange detaljer og lød som et ekko af sidste års valgløfter, skriver nyhedsbureauet AFP.

Og meldingen bliver overskygget af en ny nedlukning i Leicester, hvor antallet af nye smittetilfælde er steget.

Butikkerne i byen genåbnede for kun to uger siden efter tre måneders nedlukning. Nu er de tvunget til at lukke igen for at bremse coronasmitten.

Storbritannien er det land i Europa, der på nuværende tidspunkt er hårdest ramt af coronaudbruddet.

Det er også det af de syv førende industrilande, G7-landene, der har oplevet den største økonomiske nedgang.

/ritzau/Reuters

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.