Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Britisk regering dropper karantænekrav for over 50 lande

Transportminister bekræfter, at der er udarbejdet liste over lande, hvorfra indrejse ikke udløser karantæne.

Transportminister bekræfter, at der er udarbejdet liste over lande, hvorfra indrejse ikke udløser karantæne.
Den britiske regering vil fredag offentliggøre liste over lande, der fremover undtages karantænekrav, siger transportminister Grant Shapps.

LONDON: Den britiske regering dropper stramme karantænekrav for indrejsende fra mere end 50 lande.

Det bekræfter den britiske transportminister, Grant Shapps, fredag ifølge flere britiske medier, heriblandt BBC.

- Der vil komme en liste med over 50 lande. Hvis man lægger de oversøiske territorier oven i, er det omkring 60, siger han.

Storbritannien har indført obligatorisk karantæne for alle indrejsende i et forsøg på at bremse smittespredningen af coronavirus.

Kravene er upopulære blandt mange briter, der gerne vil have mulighed for at tage på sommerferie. Også luftfartsselskaberne har lagt pres på regeringen for at få den til at afskaffe karantænekravet.

Grant Shapps oplyser, at den fulde liste over lande, der nu bliver fritaget karantænekravene, vil blive offentliggjort senere fredag.

Ifølge BBC står blandt andet Frankrig, Tyskland, Spanien og Italien på listen.

Karantænekravene vil ifølge mediet blive ophævet fra 10. juli.

Meldingen fra den britiske regering kommer, efter at EU-landene har udarbejdet en liste med 14 lande, som betragtes som sikre lande.

Fra 1. juli er indrejse fra disse lande blevet godkendt fra unionens side.

Listen over godkendte lande vil blive revideret hver anden uge. Listen opdateres på baggrund af en række kriterier.

Antallet af coronasyge per 100.000 indbyggere skal blandt andet være under eller på højde med gennemsnittet i EU.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.