Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Brasilien passerer 6 millioner coronasmittede

Sydamerikas største land passerer som det tredje land 6 millioner coronasmittede.

Sydamerikas største land passerer som det tredje land 6 millioner coronasmittede.
Der er mange indlagte coronapatienter på de brasilianske intensivafdelinger, og smittetallene stiger. (Arkivfoto)

BRASíLIA: Med 38.397 nye bekræftede tilfælde af coronasmitte det seneste døgn har Brasilien nu passeret 6 millioner tilfælde under pandemien.

Det oplyser landets sundhedsministerium fredag.

Det sydamerikanske land, der har godt 210 millioner indbyggere, bliver dermed det tredje land efter USA og Indien, som passerer et smittetal på 6 millioner.

USA har knap 12 millioner smittede, mens Indien har konstateret lige over 9 millioner.

Ifølge Brasiliens sundhedsministerium har 552 coronasmittede mennesker mistet livet siden den seneste opgørelse. Dermed er i alt 169.613 mennesker registreret døde med corona i landet under pandemien.

Siden juli har smittetallene været faldende, men nu stiger antallet af smittetilfælde igen, viser regeringens opgørelser.

I de seneste uger er mange storbyer i høj grad vendt tilbage til hverdagslignende tilstande med åbne barer, restauranter og butikker, hvor folk stimler sammen - ofte uden masker.

I Sao Paulo og Rio de Janeiro er der sket en stigning i antallet af indlagte patienter med covid-19. I Rio var 90 procent af pladserne på intensivafdelingerne i brug denne uge.

Kontakttallet i landet er også steget til 1,1 efter flere uger under 1. Det betyder, at 10 coronasmittede personer i gennemsnit når at smitte 11 andre.

Ifølge Marcelo Gomes, som er forsker ved sundhedsinstituttet Fiocruz, bliver de kommende uger afgørende. Her vil det vise sig, om de brasilianske smittetal har nået et stabilt niveau, eller om landet er på vej ind i en anden bølge.

Også epidemiologen Roberto Medronho er bekymret.

- Vi er i risiko for en anden bølge uden at have overstået den første, siger han.

Han mener ikke, at Brasiliens myndigheder har handlet tilstrækkeligt.

Myndighederne i Sao Paulo meddelte tidligere på ugen, at restriktioner vil blive indført omkring nytår, men afviste en nedlukning.

- Vi er absolut ikke forberedte, siger Medronho.

/ritzau/Reuters

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.