Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Brasilien overgår Spanien i antallet af coronadødsfald

I alt er 27.878 mennesker med coronavirus døde i Brasilien. Det er flere end i Spanien, hvor 27.121 er døde.

I alt er 27.878 mennesker med coronavirus døde i Brasilien. Det er flere end i Spanien, hvor 27.121 er døde.
I Brasilien er 27.878 mennesker med coronavirus nu døde. Her ses en ansat på en kirkegård i Duque de Caxias i delstaten Rio de Janeiro.

BRASILIA: Med 27.878 coronarelaterede dødsfald har Brasilien fredag overgået antallet af døde som følge af coronavirus i Spanien.

Brasilien er nu det land i verden med det femte højeste coronadødstal og er blevet det sydamerikanske epicenter for virusudbruddet.

Det seneste døgn er der registreret 1124 nye coronarelaterede dødsfald i landet.

Det oplyser det brasilianske sundhedsministerium fredag.

Yderligere er rekordmange blevet bekræftet smittet i Brasilien det seneste døgn. 26.928 nye smittetilfælde bringer det samlede antal smittede op på 465.166.

På listen over lande med flest coronarelaterede dødsfald ligger USA nummer et med 102.808 ifølge Johns Hopkins University

Dernæst kommer Storbritannien med 38.243 døde, Italien med 33.229 døde og Frankrig med 28.717 døde.

Det viser de seneste tal fra Johns Hopkins University tidligt lørdag morgen dansk tid.

I Spanien er 27.121 mennesker med coronavirus døde under pandemien.

Brasilien er det land i verden med næstflest smittede efter USA. Således er der 465.166 smittede i Brasilien og cirka 1,7 millioner smittede i USA.

Dødstallet per 100.000 indbyggere i Brasilien ligger på 13,3, mens det for USA ligger på 31,3.

- Der er ingen måde at forudse, hvornår udbruddet vil toppe, udtaler Brasiliens sundhedsministerium i en erklæring fredag.

Eksperter mener, at antallet af smittede i Brasilien kan være op til 15 gange højere end de bekræftede tal. Det skyldes, at der ikke har været en omfattende teststrategi i det sydamerikanske land.

Præsident Jair Bolsonaro har gentagne gange talt udbruddet af coronavirus ned. Han har kaldt Covid-19 for "en lille influenza" og fordømt "hysteriet" omkring sygdommen.

/ritzau/AFP

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.