Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Brasiliansk mor til tre var blandt ofrene for angreb i Nice

En brasiliansk kvinde på 44 år var blandt de tre personer, som torsdag blev dræbt af knivstik i fransk kirke.

En brasiliansk kvinde på 44 år var blandt de tre personer, som torsdag blev dræbt af knivstik i fransk kirke.
Blandt de tre ofre for angrebet i kirken Notre-Dame i centrum af Nice torsdag var en brasiliansk kvinde. Hun nåede at sende en kærlighedserklæring til sine tre børn, inden hun døde.

BRASILIA: Et af de tre ofre for et knivangreb torsdag i den sydfranske by Nice var en 44-årig brasiliansk kvinde og mor til tre.

Det oplyser Brasiliens udenrigsministerium.

Det lykkedes den alvorligt sårede kvinde at komme væk fra den kirke i centrum af Nice, hvor en knivbevæbnet mand havde stukket hende adskillige gange, til en café i nærheden.

Men kort tid efter døde hun. Det har kilder i det franske politi tidligere oplyst.

- Sig til mine børn, at jeg elsker dem, nåede hun ifølge den franske tv-station BFM at sige, inden hun døde.

Brasiliens udenrigsministerium oplyser, at kvinden boede i Frankrig. Det er uvist, om hun også havde fransk statsborgerskab.

- Brasiliens regering må beklageligvis meddele, at et af dødsofrene var en brasiliansk mor til tre børn, lyder det i en meddelelse fra udenrigsministeriet.

Den mistænkte gerningsmand, en 21-årig mand fra Tunesien, er anholdt. Han blev skudt og såret af politiet og er i kritisk tilstand på hospitalet.

Forinden havde han med en 30 centimer lang kniv skåret halsen over på en 55-årig kirketjener og en 60-årig kvinde.

Ifølge Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, var drabene et "islamistisk terrorangreb".

I meddelelsen fra Brasiliens udenrigsministerium udtrykkes der "på vegne af hele Brasilien" medfølelse med familier og venner til de tre ofre samt med Frankrig og landets befolkning.

Ifølge de franske myndigheder blev det de tre personers skæbne, at de befandt sig i den katolske kirke torsdag ved nitiden, da gerningspersonen udstyret med tre knive og en koran indledte sit angreb.

- Personerne blev angrebet alene af den grund, at de var til stede i kirken på det tidspunkt, sagde Jean-Francois Ricard, der har titel af antiterror-anklager, på et pressemøde torsdag.

/ritzau/AFP

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.