Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Borgmester vil gøre strande i København fri for røg

Det skal være slut med rygning ved strande, mener sundhedsborgmester. Hun stiller forslag om røgfri strande.

Det skal være slut med rygning ved strande, mener sundhedsborgmester. Hun stiller forslag om røgfri strande.
Rygere skal kvitte smøgerne på de københavnske strande, mener sundhedsborgmester Sisse Marie Welling (SF), som stiller forslag om at gøre strandene røgfri.

KØBENHAVN: Det skal være slut med at snuppe en smøg på de københavnske strande i det gode vejr.

I hvert fald hvis det står til Sisse Marie Welling (SF), der er sundheds- og omsorgsborgmester i København. Hun vil stoppe rygning på strandene til gavn for ikkerygere og børnefamilier.

- Strandene er et af de steder, hvor rigtig mange familier kommer med deres børn. Vi ønsker os en røgfri generation, og hvis det skal lykkes, bliver vi nødt til at skabe nogle røgfri miljøer for vores børn.

- Det er rigtig vigtigt, at når børnefamilier er på udflugt, så foregår det ikke med passiv rygning, ved at naboen ryger de små børn op i hovedet, siger hun.

Små børn skal ikke få den opfattelse, at cigaretter hører til på stranden, mener hun.

Derfor stiller Sisse Marie Welling et forslag i Borgerrepræsentationen om at gøre strandene røgfri.

Hvis forslaget vedtages af et flertal, kan det føre til, at der blive sat skilte op, som henstiller til, at folk dropper rygning på stranden. Kommuner må ikke indføre deciderede forbud, pointerer borgmesteren.

- Vi må lave henstillinger, og det har vi gjort på vores legepladser for knap ti år siden. Og det har virket.

Henstillingen om at dropper smøgerne på legepladserne kom i 2013.

- På samme måde håber vi, at det kan lykkes på vores strande, hvis vi med skiltning og venlige henstillinger opfordrer til, at folk lader cigaretpakken blive i tasken, siger hun.

Sundhedsborgmesteren regner med, at borgerne tager godt imod initiativet om at skabe flere røgfri miljøer i kommunen.

- Jeg tror, at rigtig mange vil være glade for det, siger Sisse Marie Welling.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.