Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Bilister på vej til Danmark skabte kø på Øresundsbroen

Den midlertidige grænsekontrol medførte tirsdag morgen kødannelse på Øresundsbroen i retning mod Danmark.

Den midlertidige grænsekontrol medførte tirsdag morgen kødannelse på Øresundsbroen i retning mod Danmark.
Ved Kristi himmelfartsferiens afslutning var der også kødannelse på Øresundsbroen. (Arkivfoto)

KØBENHAVN: Den første morgen efter pinsedagene var præget af tæt trafik og kødannelse på Øresundsbroen i retning mod Danmark.

Men efter et par timer med kødannelse glider trafikken igen, oplyser selskabet bag Øresundsforbindelsen, Øresundsbron, på Twitter sidst på formiddagen.

Den midlertidige grænsekontrol ved indrejse til Danmark gør på travle dage rejsen over sundet til en mere tidskrævende affære end normalt.

Tirsdag morgen fortalte vagtchefen ved Københavns Politi, at køen på Øresundsbroen var to kilometer lang og forårsaget af tæt trafik kombineret med politiets grænsekontrol.

- Politiet er til stede og forsøger at afvikle kontrollen så hurtigt som muligt, sagde vagtchef Thomas Hjermind kort efter klokken 09.

Forud for weekenden opfordrede Københavns Politi til, at man undgik de mest travle tidsrum på broen, hvis man skulle på pinseferie i Sverige.

I forrige weekend - i forbindelse med Kristi himmelfartsferien - var der til tider seks kilometer kø over broen i retning mod Danmark.

På grund af coronaudbruddet lukkede Danmark sine grænser delvist den 14. marts. Siden har kun danske statsborgere og udlændinge med opholdstilladelse eller et "anerkendelsesværdigt formål" haft tilladelse til at rejse ind i landet.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.