Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Bilist taget med Formel 1-hastighed nær Øresundstunnelen

Ved en fartkontrol i København fredag aften blev en bilist målt til at køre 274 kilometer i timen.

Ved en fartkontrol i København fredag aften blev en bilist målt til at køre 274 kilometer i timen.
15 bilister er sigtet for at køre for hurtigt ved en kontrol fredag aften i København. (Arkivfoto)

KØBENHAVN: En bilist blev målt til at køre 274 kilometer i timen, da politiet i København fredag aften gennemførte en hastighedskontrol ved Øresundstunnelen.

Det meddeler Københavns Politi i et tweet.

På strækningen er der en hastighedsgrænse på 90 kilometer.

Vagtchef ved Københavns Politi Michael Andersen mindes ikke, at en bilist tidligere er blevet målt til så høj en hastighed, som normalt er forbeholdt racerbiler.

- Jeg har i hvert fald ikke hørt, at vi skulle have taget nogen med en højere hastighed i nyere tid, siger han.

Bilen er af typen Mercedes AMG, som er en særlig toptunet version af det tyske mærke.

- Den kom fra Sverige i retning mod Danmark, og føreren fulgte anvisningen, da han blev vinket ind til siden, siger vagtchefen.

Bag rattet sad en 20-årig svensk mand.

- Han blev på stedet frakendt retten til at køre bil i Danmark på grund af den høje hastighed, oplyser Michael Andersen.

Køretøjet er indregistreret i Sverige, og derfor kunne politi ikke beslaglægge det. Bilen og den 20-årige mand er vendt tilbage tilbage til Sverige - dog med en anden person i førersædet på dansk grund.

En anden bilist blev i hastighedskontrollen, der varede nogle timer, målt til 205 kilometer.

Ud over de to "vanvidsbilister", som politiet kalder dem, er 13 andre ved aktionen blevet sigtet for at overtræde hastighedsgrænsen, fremgår det af politiets melding på Twitter.

I Esbjerg var der også en fartkontrol fredag. Her blev 53 bilister taget i at køre for stærkt, oplyser politiet i et tweet.

Den højeste fartoverskridelse var dog langtfra så voldsom som ved kontrollen i København.

- Højeste hastighed 74 kilometer i timen, skriver Syd- og Sønderjyllands Politi.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.