Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Biden afslører sine første ministerbud på tirsdag

På forhånd har Biden udtrykt ønske om et ministerhold, der afspejler mangfoldigheden i USA.

På forhånd har Biden udtrykt ønske om et ministerhold, der afspejler mangfoldigheden i USA.
USA's kommende præsident, Joe Biden, vil tirsdag afsløre de første navne på de ministre, han har valgt til sin regering. Det siger Bidens kommende stabschef, Ron Klain, i et tv-interview søndag.

WASHINGTON: USA's kommende præsident, Joe Biden, vil tirsdag afsløre de første navne på de ministre, han har valgt til sin regering.

Det siger Bidens kommende stabschef, Ron Klain, i et tv-interview søndag.

- Men hvis I vil vide, hvilke ministerier det drejer sig om, og hvem der vil være i de ministerier, må I vente på, at den kommende præsident selv siger det på tirsdag, siger Klain til ABC News.

Biden har på forhånd sagt, at han vil have et ministerhold, der afspejler forskellighederne i samfundet.

I sidste uge nævnte han, at han allerede har valgt sin finansminister.

- Det er en, som jeg mener vil blive accepteret af alle dele af Det Demokratiske Parti, fra progressive til moderate, sagde han på et pressemøde.

Der har været spekulationer om, at Biden kunne vælge den tidligere centralbankdirektør Janet Yellen til den magtfulde post.

Også andre navne med en baggrund i centralbanksystemet er blevet nævnt.

Bidens allierede har også antydet, at den kommende præsident i næste uge måske vil give navnet på sin udenrigsminister. Blandt kandidaterne er den tidligere nationale sikkerhedsrådgiver Susan Rice og veterandiplomaten Antony Blinken.

Mens en præsident kan nominere en person til en ministerpost, er det op til Senatet at godkende vedkommende.

Klain siger, at Biden-kampagnen har besluttet at nedtone de traditioner, som er knyttet til indsættelsen af en præsident i USA.

Indsættelsesceremonien og relaterede begivenheder trækker sædvanligvis en stor folkemængde til Washington. Men efter mange måneders krise med covid-19 og over 256.000 coronarelaterede dødsfald i landet er situationen langtfra normal.

- Vi ved, at folk gerne vil fejre det, og der er noget at fejre. Men vi må gøre det på en måde, som er så sikker som muligt, siger Klain.

Klain gentog i weekenden, at Biden bliver nægtet adgang til de briefinger, som han har ret til, ligesom han har problemer med at få baggrundsoplysninger om forskellige potentielle kandidater til ministerposter, hvilket normalt er rutine.

/ritzau/Reuters

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.