Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Bevæbnet mand tager gidsler i fransk bank

Gidseltager er kendt af fransk politi som radikaliseret og psykisk syg. Han overgav sig torsdag aften.

Gidseltager er kendt af fransk politi som radikaliseret og psykisk syg. Han overgav sig torsdag aften.
Politiet var torsdag talstærkt til stede ved en bank i den franske by Le Havre, hvor en 34-årig mand holdt seks gidsler fanget.

PARIS: En bevæbnet mand tog torsdag seks personer som gidsler i en bank i byen Le Havre i det nordvestlige Frankrig.

Han overgav sig til politiet sent torsdag aften efter at have frigivet alle personer, oplyser politikilder.

En unavngiven tjenestemand fra politiet siger, at ingen våben blev brugt under anholdelsen af gidseltageren.

Politifolk fra en elitestyrke blev hurtigt indsat på stedet. Det samme blev et bombehold.

En kilde i det franske politi oplyser, at gidseltageren er en 34-årig psykisk syg mand. Han er kendt af politiet i forvejen.

Manden har islamistiske sympatier, og han er på en liste over personer, der skal overvåges.

- Vi har identificeret ham. Han er på en overvågningsliste. Vi ved, at han er blevet radikaliseret og lider af alvorlig psykiatrisk sygdom, lød det tidligere torsdag fra Yves Lefebvre, der er formand for politiets fagforening SGP Unité.

De foreløbige meldinger tyder på, at manden har ønsket øget fransk opbakning til den palæstinensiske sag. Det oplyste en af politikilderne torsdag aften.

Han skulle også have bedt om at få en scooter samt adgang til sociale medier.

Oprindeligt havde manden taget seks gidsler, men han løslod i løbet af aftenen de fem af dem, inden han til sidst overgav sig.

Ifølge politiets oplysninger var manden bevæbnet med et håndvåben.

Politiet spærrede under gidseltagningen området omkring en af byens centrale gader af og opfordrede borgerne i Le Havre til at holde sig fra bymidten.

Le Havre har omkring 170.000 indbyggere. Den ligger ved Den Engelske Kanal omkring 200 kilometer nordvest for Paris.

Byens nye borgmester er den tidligere indenrigsminister Édouard Philippe, der trådte ud af præsident Emmanuel Macrons regering, da han blev valgt til borgmester i juli.

/ritzau/Reuters

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.