Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Betjent i USA sigtes i sag om uskyldig sort kvindes død

Breonna Taylor døde, da hun blev skudt flere gange af politiet, der uden varsel stormede hendes lejlighed.

Breonna Taylor døde, da hun blev skudt flere gange af politiet, der uden varsel stormede hendes lejlighed.
Storjuryens afgørelse i sagen om Breonna Taylor blev ikke taget godt imod af de mennesker, der onsdag har forsamlet sig på Jefforson Square Park i Louisville, Kentucky.
Breonna Taylor døde, da hun blev skudt flere gange af politiet, der uden varsel stormede hendes lejlighed.
Announcement of a grand jury''s decision in the criminal case against police officers involved in the death of Breonna Taylor in Louisville Storjuryens afgørelse i sagen om Breonna Taylor blev ikke taget godt imod af de mennesker, der onsdag har forsamlet sig på Jefforson Square Park i Louisville, Kentucky. Carlos Barria/Reuters
Breonna Taylor døde, da hun blev skudt flere gange af politiet, der uden varsel stormede hendes lejlighed.
Announcement of a grand jury''s decision in the criminal case against police officers involved in the death of Breonna Taylor in Louisville En storjury har onsdag afgjort, at kun en af de tre civilklædte betjente, der i marts skød Breonna Taylor, da de uden varsel ransagede hendes lejlighed, bliver sigtet i sagen. Carlos Barria/Reuters

LOUISVILLE: En enkelt politibetjent sigtes for "hensynsløst at udsætte andre for fare" i sagen om den sorte kvinde Breonna Taylors død.

Det har en storjury i Kentucky onsdag afgjort, oplyser dommer Annie O'Connell. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Der rejses ikke andre sigtelser, lyder juryens beslutning.

Breonna Taylors død har ligesom den sorte mand George Floyds død i politiets varetægt været med til at udløse de mange protester mod racisme og politivold i USA og internationalt.

Den 26-årige kvinde mistede livet, da hun 13. marts blev skudt af politiet i sin lejlighed for øjnene af sin kæreste.

Det skete, da tre civilklædte betjente uden varsel stormede hendes lejlighed i Louisville, Kentucky, for at gennemføre en narkoransagning.

Der blev ikke fundet narkotika i lejligheden, og hun var ikke selv under mistanke.

Breonna Taylors kæreste greb under ransagningen selv en pistol og udvekslede skud med politiet. Han har efterfølgende forklaret, at han troede at de civilklædte betjente var kriminelle, skriver nyhedsbureauet AFP.

Betjentene, der ikke havde tændt deres kropskameraer, skød Breonna Taylor gentagne gange.

I alt seks skud ramte hende. Et af dem var dødeligt, oplyser delstatens justitsminister, Daniel Cameron, på et pressemøde onsdag om juryens afgørelse.

To af betjentens skud kan retfærdiggøres, da de besvarede skuddene fra Breonna Taylors kæreste.

Men den tredje betjent, Brett Hankison, har opført sig hensynsløst, lyder juryens vurdering.

Han kan dermed blive idømt op til fem års fængsel, oplyser Daniel Cameron.

En skare af mennesker har forud for afgørelsen samlet sig på Jefferson Square Park i Louisville, som har været samlingspunkt for talrige demonstrationer mod racisme.

Borgmesteren i Louisville, Greg Fischer, har forud for onsdagens afgørelse annonceret et udgangsforbud, som begynder klokken ni onsdag aften. Udgangsforbuddet vil gælde i 72 timer.

- Jeg opfordrer alle til at ty til fredelige protester, sagde borgmesteren, kort før at afgørelsen blev præsenteret.

I maj blev der som følge af sagen indført forbud mod at politiet i Louisville må udføre ransagninger uden varsel.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.