Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Betjente i fængsler efterlyser test af syge kolleger

Cirka 50 fængselsbetjente er syge med symptomer på Covid-19. Kriminalforsorgen arbejder på løsning med test.

Cirka 50 fængselsbetjente er syge med symptomer på Covid-19. Kriminalforsorgen arbejder på løsning med test.
Foreløbig er en indsat i danske fængsler bekræftet smittet med coronavirus, oplyste Kriminalforsorgen lørdag. (Arkivfoto)

KØBENHAVN: Mens man er begyndt at teste indsatte med symptomer på coronavirus i fængsler og arresthuse, er historien foreløbig en anden med de ansatte.

Fængselsbetjente er hidtil ikke blevet testet for coronavirus. Men der er god grund til at få testudstyr ud til syge medarbejdere. Jo hurtigere, jo bedre.

Det mener Fængselsforbundet, der organiserer fængselsbetjentene.

- Et langt stykke hen ad vejen tror jeg, at man gør, hvad man kan, siger formand Bo Yde Sørensen om indsatsen for at mindske smitte i fængslerne.

- Men vi har behov for, at man får truffet en beslutning om at få fat i noget testudstyr, så man kan teste de ansatte.

- Hvis man får symptomer, der kan minde om coronavirus, er det vigtigt at vide, hvordan man skal forholde sig, og hvornår man kan komme på arbejde.

Kriminalforsorgen oplyste lørdag i en mail til Ritzau, at cirka 50 ansatte i landets fængsler er sygemeldt med symptomer på coronavirus.

I den forbindelse lød det, at man forsøger at finde en måde at teste fængselsbetjentene for smitte.

- Kriminalforsorgen arbejder i øjeblikket på at finde en løsning, hvor medarbejdere i et vist omfang kan blive testet, hvis de udviser tegn på at være smittet med coronavirus, skrev Kriminalforsorgen.

Hvornår testene er en realitet, er foreløbig uvist.

Lørdag meddelte Kriminalforsorgen desuden, at man havde konstateret det første tilfælde af coronavirus eller Covid-19 blandt de indsatte.

Bo Yde Sørensen frygter, at uvished om, hvorvidt betjente med symptomer på coronavirus er smittet, vil føre til sygemeldinger, der er unødigt lange.

- Vi risikerer at komme i en situation, hvor vi mangler personale, og det vil vi rigtig gerne undgå, siger formanden.

Indsatte, der er syge og viser symptomer på Covid-19, sættes i isolation, men de vil stadig have kontakt til fængselsbetjentene, påpeger han.

Og dermed er der en smitterisiko.

- De er i kontakt med personalet. For selv om man lukker nogen inde, skal de stadig på toilettet og have noget at spise, siger Bo Yde Sørensen.

- Et fængsel er et lille samfund, og det er radikalt anderledes end andre dele af samfundet. De ansatte og indsatte er meget tæt på hinanden.

Lørdag foreslog John Hatting, der er formand for Kriminalforsorgsforeningen, at man fremrykker prøveløsladelser, så der er færre indsatte i fængslerne.

Formålet skal være at mindske smittespredning.

Hans forening organiserer blandt andet socialrådgivere og pædagoger, der arbejder i fængslerne. Hos Fængselsforbundet har man ikke nogen særlig holdning til, om sådan et tiltag er en god idé.

Her er det test af de ansatte, der ligger højst på den aktuelle ønskeliste.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.