Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Bestsellerejer betaler alligevel husleje efter kritik

Anders Holch Povlsen beklager, at Bestseller har tilbageholdt betaling til udlejere, siger han til Finans.

Anders Holch Povlsen beklager, at Bestseller har tilbageholdt betaling til udlejere, siger han til Finans.
Anders Holch Povlsen beklager, at modekoncernen ikke ville betale husleje. Her er det Bestsellers kontor i Aarhus. (Arkivfoto).
Anders Holch Povlsen beklager, at Bestseller har tilbageholdt betaling til udlejere, siger han til Finans.
Anders Holch Povlsen beklager, at modekoncernen ikke ville betale husleje. Her er det Bestsellers kontor i Aarhus. (Arkivfoto). Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Anders Holch Povlsen beklager, at Bestseller har tilbageholdt betaling til udlejere, siger han til Finans.
Bestsellerejer betaler alligevel husleje efter kritik Anders Holch Povlsen fra Bestseller, der her er fotograferet under et oplæg for de studerende på Retail Management i Aarhus i februar, siger nu, at hans virksomhed alligevel vil betale husleje for de mange butikker, som koncernen har. Joachim Ladefoged/Ritzau Scanpix

KØBENHAVN: Bestsellerejer Anders Holch Povlsen har betalt husleje hos alle sine udlejere i Danmark og undskylder samtidig, at modekoncernen tidligere ville tilbageholde betalingen.

Det fortæller han til erhvervsmediet Finans.

I marts meddelte Bestseller, at man ikke ville betale husleje til alle de butikker, som modekoncernen lejer sig ind hos. Betalingsstandsningen var en følge af coronaudbruddet, der har store økonomiske konsekvenser for Bestseller.

Meldingen om henstand har skabt en del kritik både på sociale medier og i diverse medier landet over.

Men til Finans bekræfter han nu, at man ved indgangen til april valgte at betale huslejen for denne måned til de danske udlejere. Det drejer sig om cirka 250 butikker.

- Vi meldte tidligt ud om alvoren i denne krise og behovet for dialog med udlejere om fremtiden.

- Jeg vil gerne undskylde for vores håndtering og beklager, hvis vi utilsigtet har trådt ved siden af overfor nogle udlejere, siger Anders Holch Povlsen til Finans.

Han understreger dog samtidig, at man fortsat vil forhandle med udlejerne for at finde en løsning for den kommende tid.

Og uanset hvad, vil Bestseller-butikker ende med at lukke, fortæller han til Finans.

Modekoncernen afskedigede 750 ansatte i marts og sendte 2400 ansatte hjem i en periode.

Coronakrisen gør, at likviditeten forsvinder hos mange virksomheder.

Detailhandlen forventes at få en længerevarende svær periode. Tøjsalget er faldet over hele verden, hvor også omsætningen hos eksempelvis modegiganten H&M er faldet drastisk.

Lørdag sagde Anders Holch Povlsen til Berlingske, at han i øjeblikket forsøger at få Bestseller bedst muligt gennem krisen.

Han har skudt penge i koncernen og øget kassebeholdningen med det, der svarer til det samlede overskud for Bestseller de seneste fem år, fortæller han til avisen.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.