Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Belgisk stjerne triumferer i første store løb efter corona

Jakob Fuglsang var længe med forrest, men blev sat af til sidst, da der blev kørt Strade Bianche i Italien.

Jakob Fuglsang var længe med forrest, men blev sat af til sidst, da der blev kørt Strade Bianche i Italien.
Der var masser af støv i luften, da cykelstjernerne lørdag kastede sig ud i grusklassikeren Strade Bianche i Italien. Forrest ses her vinderen Wout van Aert, og til højre er det danske Jakob Fuglsang.
Jakob Fuglsang var længe med forrest, men blev sat af til sidst, da der blev kørt Strade Bianche i Italien.
CYCLING-ITA-STRADE-BIANCHE Der var masser af støv i luften, da cykelstjernerne lørdag kastede sig ud i grusklassikeren Strade Bianche i Italien. Forrest ses her vinderen Wout van Aert, og til højre er det danske Jakob Fuglsang. Marco Bertorello/Ritzau Scanpix
Jakob Fuglsang var længe med forrest, men blev sat af til sidst, da der blev kørt Strade Bianche i Italien.
CYCLING-ITA-STRADE-BIANCHE Wout van Aert kunne fejre sejren efter at være stukket fra de øvrige forhåndsfavoritter i finalen. Marco Bertorello/Ritzau Scanpix

SIENA: Den belgiske cykelrytter Wout van Aert (Jumbo-Visma) kørte fra Jakob Fuglsang (Astana) og de andre favoritter og løb med sejren, da cykelstjernerne lørdag vendte tilbage til landevejen.

Det skete i det italienske endagsløb Strade Bianche.

Løbet var det første på cykelsportens World Tour, efter at coronavirusudbruddet satte alle løb på pause i foråret.

Normalt køres det i marts, men det var i år altså blevet udskudt med flere måneder. Derfor blev dette års Strade Bianche også afviklet i bagende hede på de italienske landeveje, hvor termometeret undervejs viste 37 grader.

Det betød samtidig, at de lyse grusveje, som er del af ruten og et af løbets kendetegn, var usædvanligt hårde og tørre.

Efter en række udbrud først på dagen blev en favoritgruppe etableret, da løbet gik ind i sin afgørende fase.

Den var danske Fuglsang en del af, og med sig havde han øvrige stærke forhåndsfavoritter som belgiske Wout van Aert (Jumbo-Visma) og tyske Maximilian Schachmann (Bora).

Mod slutningen satte Wout van Aert sit afgørende angreb ind, og det var der ikke nogen af de andre, der kunne besvare.

Jakob Fuglsang, der tidligere selv havde forsøgt at angribe, blev sat af og endte med at komme ind som nummer fem knap tre minutter efter vinderen.

Den italienske mester, Davide Formolo (UAE), kom ind på andenpladsen foran Maximilian Schachmann (Bora), mens Alberto Bettiol (EF) blev nummer fire.

Løbet blev afsluttet med en stejl stigning og sluttede ved Piazza del Campo ved rådhuset i den italienske by Siena i Toscana.

Der blev lørdag også kørt Strade Bianche på kvindesiden. Her blev danske Cecilie Uttrup Ludwig (FDJ) nummer syv.

Efter at stribevis af cykelløb blev aflyst i foråret og først på sommeren, skal der nu køres en masse i sensommeren og efteråret.

Blandt andet skal de store etapeløb i Frankrig, Spanien og Italien afvikles, og det samme skal en lang række klassikere.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.