Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Australsk corona-epicenter har laveste smittetal siden juni

Victoria har blot oplevet ét nyt coronatilfælde det seneste døgn. Det sker efter måneder med restriktioner.

Victoria har blot oplevet ét nyt coronatilfælde det seneste døgn. Det sker efter måneder med restriktioner.
Melbourne, der er hovedstad i delstaten Victoria, har været et af de absolut hårdest ramte områder af coronavirus i Australien. (Arkivfoto)

MELBOURNE: Den australske delstat Victoria, der har været hårdt ramt af coronasmitte, har i løbet af det seneste døgn blot registreret ét nyt smittetilfælde.

Det er det laveste antal nye smittetilfælde på et døgn siden starten af juni. Det skriver nyhedsbureauet Reuters lørdag.

Hovedstaden i Victoria, Melbourne, har ellers været udpeget som epicentret for Australiens coronaudbrud. Men strenge restriktioner i nu tre måneder ser ud til at have bremset smittespredningen.

Søndag vil premierministeren i Victoria, Daniel Andrews, præsentere nye planer for lempelser af restriktionerne i delstaten. Det skriver Reuters.

Præsentationen sker efter stigende pres fra den australske regering, som gerne vil have Daniel Andrews til at genåbne byen og delstaten.

Så sent som lørdag har den australske sundhedsminister, Greg Hunt, på Twitter skrevet, at tiden er inde til lempelser.

- De epidemiologiske forhold for en covid-sikker genåbning af hospitaler, bevægelse og familiegenforeninger samt andet er nu blevet opnået, skriver sundhedsministeren ifølge Reuters.

Premierministeren i Victoria har dog før fortalt, at han ikke vil lade sig presse til noget.

- Ingen skal antyde, at vi opretholder restriktionerne i længere tid, end der er behov for.

- Vi kommer ikke til at risikere alt det, som folk i Victoria har ofret, har Daniel Andrews sagt ifølge Reuters.

Myndigheder i Victoria har oplyst, at man vil lempe restriktionerne, når gennemsnittet for nye daglige tilfælde over en to ugers periode når under fem.

Lørdag var gennemsnittet for de seneste to uger på 8,1. Det var et fald fra 8,7 den foregående dag.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.