Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Australien beder tusindvis med midlertidigt visum forlade landet

Over to millioner mennesker har et midlertidigt visum i Australien. Mange bedes nu forlade landet under krise.

Over to millioner mennesker har et midlertidigt visum i Australien. Mange bedes nu forlade landet under krise.
Flere end 100.000 backpackere befinder sig i øjeblikket i Australien, men har svært ved at finde arbejde under coronakrisen. De fleste bliver nu bedt om at forlade landet. (arkivfoto).

CANBERRA: Over to millioner udlændinge befinder sig i øjeblikket på et midlertidigt visum i Australien. Mange af dem får nu besked på at forlade landet "hurtigst muligt".

Meldingen kommer fra Australiens fungerende udlændingeminister, Alan Tudge. Opfordringen skyldes coronapandemien, der truer den australske økonomi og beskæftigelse.

- Der er 2,17 millioner udlændinge i Australien med midlertidigt visum, og de er ekstremt værdifulde for den australske økonomi, siger Alan Tudge.

- Men indehavere af midlertidige visum, der ikke er i stand til at forsørge sig selv under de nuværende vilkår de næste seks måneder opfordres på det kraftigste til at vende hjem, tilføjer han.

Meldingen gælder blandt andet de godt 200.000 turister, der i øjeblikket befinder sig i Australien.

Omkring 100.000 backpackere er i Australien med midlertidig arbejds- og opholdstillladelse. Disse tilladelser kan blive forlænget, hvis indehaveren finder arbejde i bestemte sektorer.

Det kan eksempelvis være i sundheds- og ældresektoren eller i landbruget.

De fleste backpackere har dog svært ved at finde arbejde under de nuværende restriktioner, der er blevet indført for at stoppe spredningen af coronavirus.

Ud over turister er der i dag over 500.000 internationale studerende i Australien. De er ifølge det tyske nyhedsbureau dpa en vigtig indtægtskilde for den australske økonomi.

De er blevet opfordret til at søge økonomisk støtte fra familiemedlemmer, få deltidsarbejde eller leve af deres opsparing under krisen.

/ritzau/dpa

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.