Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Armenien og Aserbajdsjan gør nyt forsøg på våbenhvile

Efter en dag med nye blodige angreb er der indgået en humanitær våbenhvile for regionen Nagorno-Karabakh.

Efter en dag med nye blodige angreb er der indgået en humanitær våbenhvile for regionen Nagorno-Karabakh.
Pårørende sørger ved begravelsen af tre familiemedlemmer, der blev dræbt i et raketangreb mod deres hus, i byen Ganja i Aserbajdsjan lørdag. Den seneste opblussen i konflikten i Nagorno-Karabakh har kostet hundredvis af mennesker livet og sendt mange flere på flugt fra deres hjem.

JEREVAN: Armenien og Aserbajdsjan har indgået en humanitær våbenhvile i Nagorno-Karabakh gældende fra midnat natten til søndag lokal tid.

Det siger de to regeringer i enslydende meddelelser lørdag aften.

- Republikken Armenien og republikken Aserbajdsjan er blevet enige om en humanitær våbenhvile fra 18. oktober klokken 00.00 lokal tid, lyder det.

Det er lørdag klokken 22.00 dansk tid.

Våbenhvilen skal få kampene til at ophøre mellem Aserbajdsjan på den ene side og Armenien og armenske separatister i regionen Nagorno-Karabakh på den anden side.

Armenien og Aserbajdsjan nåede også for en uge siden til enighed om en våbenhvile. Men kort efter våbenhvilens ikrafttræden var der meldinger om brud på aftalen.

Ruslands udenrigsminister, Sergej Lavrov, der var mægler under forhandlingerne for en uge siden, talte lørdag i telefon med sine kolleger i Armenien og Aserbajdsjan.

Han understreger, at våbenhvilen skal overholdes, lyder det i en meddelelse fra det russiske udenrigsministerium.

Elysée-palæet i Paris skriver i en anden meddelelse, at lørdagens våbenhvile er kommet i stand "efter fransk mægling i de seneste dage og timer i koordination med medformandskabet i Minsk-gruppen (Rusland og USA)".

- Frankrig vil være meget opmærksom på det og vil forblive engageret i en varig afslutning på fjendtlighederne og en hurtig start på troværdige forhandlinger, hedder det i meddelelsen fra Frankrig.

De seneste ugers kampe i Nagorno-Karabakh har kostet hundredvis af mennesker livet og fordrevet langt flere.

Også lørdag var der nye angreb med flere dræbte og sårede. I byen Ganja i Aserbajdsjan har der været meldinger om, at mindst 12 civile er dræbt og over 40 såret i et armensk raketangreb mod et boligområde.

Angrebet kom nogle timer efter beskydning af Stepanakert, der er den største by i Nagorno-Karabakh.

Konflikten om udbryderregionen har hersket siden starten af 1990'erne, da Sovjetunionen kollapsede.

Regionen er internationalt anerkendt som aserbajdsjansk territorium, men det har været kontrolleret af separatister i mange år. Enklaven har et armensk flertal.

/ritzau/Reuters

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.