Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Antallet af test faldt lørdag: 3258 testet for coronavirus

Det er Sundhedsstyrelsens ambition, at 5000 coronatestes hver dag på landsplan. Næste uges mål er 10.000.

Det er Sundhedsstyrelsens ambition, at 5000 coronatestes hver dag på landsplan. Næste uges mål er 10.000.
Sundhedsstyrelsen ønsker, at 5000 skal testes for coronavirus hver dag. Fra næste uge er målet 10.000. På billedet viser sundhedspersonale en coronatest på Roskilde Sygehus. (Arkivfoto).

KØBENHAVN: 3258 coronatest blev gennemført lørdag i landets fem regioner.

Det oplyser Danske Regioner.

Dermed nåede regionerne ikke op på Sundhedsstyrelsens ønskede 5000 coronatest hver dag i indeværende uge.

Antallet er et udtryk for gennemførte test og ikke for regionernes testkapacitet. Det er altså muligt for regionerne at teste flere.

Danske Regioner antager, at antal testede for lørdagen skyldes, at der er færre henvisninger over weekenden.

Sundhedsmyndighederne ønsker på nuværende tidspunkt, at antallet af daglige test skal stige fra uge til uge.

Målet for denne uge var 5000 test. I næste uge skal der foretages mindst 10.000 test hvert døgn, og for ugen efter påske skal antallet op på 15.000.

Sundhedsstyrelsen har løbende ændret sine anbefalinger og retningslinjer under coronakrisen, for hvor mange der skal testes.

Samtidig er der løbende ændret på retningslinjerne, for hvem der kan blive testet for coronavirus.

I de nuværende retningslinjer fremgår det, at også borgere med milde symptomer kan blive testet.

Det gælder for eksempel personer, som bor sammen med nogen i risikogruppen.

Desuden er det nu muligt for de praktiserende læger at henvise borgere til test. Det betyder, at lægen kan henvise direkte til test på en regional klinik efter en telefonisk vurdering.

Ifølge Statens Serum Institut er der under coronakrisen kommet svar på 43.734 testprøver. Det viser tal fra lørdag morgen.

4369 personer er konstateret smittet med virusset. Men fordi det langtfra er alle med symptomer, der bliver testet, forventes det reelle antal smittede at være højere.

Af de bekræftede smittede er 1327 erklæret raske.

Man kan tidligst blive erklæret rask 14 dage efter den positive test, og derfor er der en vis forsinkelse i forhold til antallet af raske.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.