Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Antallet af smittetilfælde runder 20 millioner globalt

Antallet af coronasmittede personer er i løbet af en håndfuld dage øget med en million til over 20 millioner.

Antallet af coronasmittede personer er i løbet af en håndfuld dage øget med en million til over 20 millioner.
Det nye coronavirus blev opdaget første gang i den kinesiske by Wuhan i slutningen af sidste år. Siden er over 20 millioner mennesker verden over blevet testet positiv for virusset. (Arkivfoto).

BALTIMORE: Det globale antal af bekræftede coronasmittetilfælde har natten til tirsdag dansk tid rundet 20 millioner.

Det viser en opgørelse fra det amerikanske Johns Hopkins University.

Sammentællingen dækker perioden fra udbruddets begyndelse i starten af året.

Af de over 20 millioner mennesker, som er blevet testet positive for coronavirus, er lidt over 12,2 millioner erklæret raske igen, mens virussygdommen har kostet næsten 734.000 mennesker livet.

For fire dage siden passerede antallet af smittetilfælde 19 millioner.

Mens der i udbruddets tidlige fase i begyndelsen af februar var nogle få tusinde nye smittetilfælde, er antallet siden mangedoblet.

I midten af marts blev der første gang meldt om over 10.000 tilfælde i løbet af et enkelt døgn, og godt to måneder siden blev milepælen 100.000 passeret første gang.

Det hidtil værste døgn var 31. juli med over 291.000 nye tilfælde ifølge Worldometers.info.

I faktiske tal ser det værst ud i USA og Brasilien.

Over fire ud af ti smittetilfælde har været i de to lande.

Der skal dog tages forbehold for, at teststrategien er forskellig fra land til land.

I USA er næsten 200.000 personer ud af hver million indbyggere blevet undersøgt for coronavirus, mens det tilsvarende tal for Brasilien er omkring 62.000. Det viser en graf over daglige tilfælde på Worldometers.info.

USA er oppe på næsten 5,1 million smittetilfælde, mens Brasiliens total nærmer sig 3,1 million.

USA har også flest dødsfald med 163.370 efterfulgt af Brasilien med 101.752.

Sat i forhold til befolkningstal er syv lande dog hårdere ramt. Heriblandt fem europæiske - Belgien, Storbritannien, Spanien, Italien og Sverige. Det viser en opgørelse på Statista.com.

I Belgien er der registreret over 864 dødsfald per én million indbyggere efterfulgt af Storbritannien med lidt over 700. USA og Brasilien nærmer sig begge 500 dødsfald per million.

Peru og Chile har også en højere dødsrate end Syd- og Nordamerikas to mest befolkningsrige nationer.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.