Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Antallet af nye ledige under coronakrisen er nu halveret

Siden 9. marts er ledigheden steget med 23.786 personer. Det er markant lavere, end da coronakrisen toppede.

Siden 9. marts er ledigheden steget med 23.786 personer. Det er markant lavere, end da coronakrisen toppede.
Ledigheden bevæger sig den rigtige vej, i og med at flere og flere er kommet i beskæftigelse. (Arkivfoto).

KØBENHAVN: Da coronakrisen toppede på arbejdsmarkedet, var der over 50.000 flere ledige end før krisen.

Siden er flere og flere ledige kommet i job. Det har nu ført til en situation, hvor ledighedsstigningen under coronakrisen er halveret.

Det oplyser Dansk Industri med henvisning til tal fra Beskæftigelsesministeriet.

Ifølge ministeriet er ledigheden nu steget med 23.786 personer fra og med 9. marts, hvor coronakrisen for alvor tog fat i Danmark.

Det er altså cirka det halve, i forhold til da antallet af ledige under krisen lå på over 50.000 personer.

- Det er en rigtig god udvikling, vi ser på arbejdsmarkedet lige nu, siger Steen Nielsen, der er vicedirektør i Dansk Industri, i en skriftlig kommentar.

Han forklarer, at udviklingen har været undervejs i noget tid.

Efter at de officielle ledighedstal fra Danmarks Statistik viste et fald i juni og juli, så har daglige ledighedstal fra Beskæftigelsesministeriet vist, at antallet af ledige er fortsat med at falde støt fra uge til uge siden starte af august.

- Så vi er godt på vej til at få afskaffet merledigheden, der fulgte med coronakrisen, siger Steen Nielsen.

Udviklingen i ledigheden bliver af beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) kaldt meget positiv.

Men han understreger, at hvis udviklingen skal vare ved, så er det afgørende med lavere smittespredning i befolkningen.

- Derfor er det selvfølgelig vigtigt, at vi alle sammen bliver ved med at huske de råd, vi skal leve med under den her pandemi, siger Peter Hummelgaard.

I Dansk Industri, der er landets største erhvervsorganisation, er den største bekymring lige nu udsigterne for eksporten.

Modvind fra coronakrisen har nemlig givet et lavere salg for en stor del af de danske eksportvirksomheder.

Og med mindre aktivitet har der i flere tilfælde også været behov for færre medarbejdere.

- Hvis eksportvirksomhedernes udfordringer bliver langvarige, kan vi risikere, at der bliver mindre behov for medarbejdere igen.

- Derfor er det helt afgørende at genstarte eksporten med de anbefalinger, der er kommet fra erhvervslivets genstartsteams, siger Steen Nielsen.

Anbefalingerne har især haft fokus på international markedsføring, adgang til kapital, digitalisering og på mulighederne for erhvervsrejser.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.