Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Antallet af indlagte med coronavirus i Danmark er nu under 30

29 er indlagt med coronavirus på landets sygehuse. Tallet har haft kurs nedad siden starten af april.

29 er indlagt med coronavirus på landets sygehuse. Tallet har haft kurs nedad siden starten af april.
29 er indlagt med coronavirus på de danske sygehuse. Tallet er ikke set lavere siden midten af marts, hvor samfundet blev lukket ned. (Arkivfoto).
29 er indlagt med coronavirus på landets sygehuse. Tallet har haft kurs nedad siden starten af april.
RB PLUS Coronavirusset har ramt Danmark 29 er indlagt med coronavirus på de danske sygehuse. Tallet er ikke set lavere siden midten af marts, hvor samfundet blev lukket ned. (Arkivfoto). Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
29 er indlagt med coronavirus på landets sygehuse. Tallet har haft kurs nedad siden starten af april.
COVID-19: Rigshospitalets pressebriefing i nyt podetelt Der testes på livet løs landet over for coronasmitte. Siden opgørelsen tirsdag er der testet 12.287 personer, og heraf er der fundet 26 nye smittetilfælde. (Arkivfoto). Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

KØBENHAVN: Antallet af indlagte med coronavirus i Danmark er faldet med tre til 29. Det viser en opdatering fra Statens Serum Institut.

Ud af de indlagte er 11 så syge, at de er indlagt på en intensiv afdeling. Det er én mere end tirsdagens opgørelse.

Fire af de 11 patienter har brug for en respirator til at trække vejret.

Der er samtidig registreret et nyt dødsfald blandt coronasmittede. Samlet har der været 606 dødsfald blandt coronapatienter i Danmark siden marts, hvor det første dødsfald blev registreret.

Derudover er der konstateret 26 nye smittede på baggrund af omkring 12.300 test.

Samlet set er 12.794 testet positiv for coronavirus, siden det første tilfælde blev konstateret i slutningen af februar.

Ud af den gruppe har langt størstedelen overstået deres infektion.

Statens Serum Institut oplyser til Ritzau, at det aktuelle kontakttal - det, der tidligere blev kaldt smittetryk - er opgjort til 0,66.

Hvis tallet er under 1, er epidemien aftagende. Hvis det ligger over, så vokser epidemien i udbredelse.

- Det siger mig, at det er en epidemi, som vi har godt styr på. Det er meget opmuntrende, siger Anders Beich.

Han er formand for Dansk Selskab for Almen Medicin, der er de praktiserende lægers videnskabelige selskab.

Ifølge Anders Beich er der to faktorer, der ligger til grund for den stabile situation med få indlagte coronapatienter:

- Vi laver en gradvis genåbning af samfundet. Nogle steder, eksempelvis i USA, går den for hurtig, og der ser vi i øjeblikket nogle grimme ting med restauranter og barer, der bliver lukket igen, efter de var genåbnet.

- Det andet er, at det er sommer, og vi færdes udenfor, hvor virus har dårlige betingelser for at smitte, siger Anders Beich.

Der er dog én ulempe ved et lavt kontakttal:

- Ulempen er jo, at det kan få os til at glemme, at virus ikke er udryddet. Vi skal hele tiden stramme os an for at holde tallet under 1.

- Og så er forhåbningen jo også, at vi måske til næste år finder en virksom vaccine, siger han.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.