Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Ansatte og besøgende på sociale tilbud skal bære mundbind

På eksempelvis botilbud med personer i risikogruppen skal ansatte fremover bære mundbind. Beboerne slipper.

På eksempelvis botilbud med personer i risikogruppen skal ansatte fremover bære mundbind. Beboerne slipper.
- Der er næppe nogen, der bærer mundbind, fordi det er behageligt. Men situationen er alvorlig. Og det er nu vi skal sætte ind for at beskytte mod smitte, siger Astrid Krag i en pressemeddelelse. (Arkivfoto).

KØBENHAVN: Fra torsdag skal alle ansatte og besøgende på sociale tilbud som herberger, væresteder og botilbud bære mundbind eller visir.

Kravet gælder ikke beboere eller brugere. Og det gælder kun på tilbud, hvor brugerne eller beboerne er i risikogruppen.

Det oplyser Social- og Indenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

De nye regler ligger klar, efter at statsminister Mette Frederiksen (S) fredag meddelte, at der skal bruges mundbind på alle offentligt tilgængelige steder.

Mundbindskravet gælder ikke på beboerens eget værelse eller bolig. Ifølge social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) er de strammere krav nødvendige for at skærme sårbare mennesker mod smitte med coronavirus.

- Der er næppe nogen, der bærer mundbind, fordi det er behageligt. Men situationen er alvorlig. Og det er nu vi skal sætte ind for at beskytte mod smitte.

- Samtidig er det vigtigt, at vi ikke unødigt belaster beboere, ansatte og pårørende. Derfor skal den lokale ledelse nøje vurdere, om mundbind er nødvendigt for at beskytte beboerne på det enkelte tilbud, siger hun i pressemeddelelsen.

Ledelsen på et socialt tilbud skal løbende vurdere, om ansatte har tæt kontakt til beboere, som er i risikogruppen. Hvis det er tilfældet, skal der på det pågældende tilbud være krav om mundbind eller visir.

Torsdag træder det skærpede forsamlingsforbud også i kraft. Det betyder, at der ved forsamlinger ikke må være over ti personer.

Sociale tilbud er dog ikke omfattet af det. Derfor kan de fortsat have åbent for flere end ti personer ad gangen.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.