Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Ansat ved Merkels pressekontor er mistænkt for spionage

En ansat i den tyske regerings pressekontor har muligvis spioneret for en egyptisk efterretningstjeneste.

En ansat i den tyske regerings pressekontor har muligvis spioneret for en egyptisk efterretningstjeneste.
En medarbejder fra tyske regerings pressekontor er under mistanke for at have spioneret for en egyptisk efterretningstjeneste. Pressekontoret leder af Steffen Seibert (foto), der også er talsmand for forbundskansler Angela Merkel.

BERLIN: En ansat i den tyske regerings pressekontor er mistænkt for i årevis at have spioneret for en egyptisk efterretningstjeneste.

Det fremgår af en tysk efterretningsrapport offentliggjort torsdag.

En talsperson for pressekontoret oplyser, at det ikke kommenterer igangværende undersøgelser eller personsager.

Sagen bliver stadig efterforsket. Politiet gennemførte en aktion i december 2019 mod den mistænkte person. Det er foreløbig ikke oplyst, om manden er anholdt eller sigtet, eller om han stadig befinder sig i Tyskland.

Manden arbejdede for besøgscentret under den føderale regerings pressekontor (BFA). Chefen for BFA er Steffen Seibert, der også er talsmand for Tysklands kansler, Angela Merkel.

Som led i politiets efterforskning er besøgscentret blevet undersøgt.

Ifølge den tyske rapport er egyptiske efterretningstjenesters primære opgave i Tyskland at indsamle informationer om medlemmer af grupper som for eksempel Det Muslimske Broderskab. Det er den største islamistiske bevægelse i Egypten.

Den blev erklæret for en ulovlig terrororganisation, da det egyptiske militær tog magten i 2013.

Efterretningstjenesterne forsøger angiveligt også at hverve egyptere som spioner.

- Der er tegn på, at de egyptiske tjenester forsøger at rekruttere egyptere som bor i Tyskland til efterretningsformål, står der i rapporten.

/ritzau/AFP

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.