Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Analyse: Real Madrid er mest værdifulde fodboldklub

Revisionsvirksomhed har gennemgået Europas største klubber og værdiansat dem. Real Madrid topper listen.

Revisionsvirksomhed har gennemgået Europas største klubber og værdiansat dem. Real Madrid topper listen.
Real Madrid vandt fra 2016 til 2018 Champions League tre gange i træk. (Arkivfoto).

PARIS: Real Madrid er med en værdi på 26 milliarder kroner Europas mest værdifulde fodboldklub.

Det viser en rapport foretaget af revisionsvirksomheden KPMG.

Analysen tager højde for flere elementer såsom popularitet, sportsligt potentiale, tv-rettigheder, stadion-ejerskab og evnen til at genere overskud.

Ved indgangen til året anslår KPMG, at Real Madrid havde en værdi på 3,5 milliarder euro, hvilket svarer til 26 milliarder kroner.

Den spanske storklub har især været god til at øge den kommercielle omsætning, der dækker sponsoraftaler og merchandise. Siden 2016 er det område øget med 41 procent.

Real Madrids tre Champions League-titler fra 2016 til 2018 er dog hovedårsagen til, at klubben er højere værdisat end alle andre klubber, skriver KPMG.

Manchester United er trods flere år uden sportslig succes nummer to på listen med en anslået værdi på 24,9 milliarder kroner (3,342 milliarder euro).

FC Barcelona er nummer tre med 23,8 milliarder kroner (3,193 milliarder euro)

Listen består af 32 klubber. Den engelske Premier League er bedst repræsenteret med ni klubber - hele seks er i top-10. Ingen italienske klubber er blandt de ti mest værdifulde.

I en tidligere analyse har KPMG estimeret, at den nuværende coronakrise kan koste de europæiske fodboldklubber.

Handelsværdien af samtlige spillere i Europas ti bedste fodboldrækker kan falde med mellem 50 og 74,5 milliarder kroner, lød det i en rapport fra revisionsvirksomheden i begyndelsen af maj.

/ritzau/AFP

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.