Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Amerikansk golftalent styrer mod majortriumf

21-årige Matthew Wolff kan blive den yngste vinder af US Open siden 1913, hvis han kan holde fast i føringen.

21-årige Matthew Wolff kan blive den yngste vinder af US Open siden 1913, hvis han kan holde fast i føringen.
Den 21-årige amerikaner Matthew Wolff var klart bedste mand på tredjedagen af US Open. Han ligger alene i spidsen af turneringen i fem slag under par.

NEW YORK CITY: Den 21-årige amerikaner Matthew Wolff har sat kursen mod karrierens største golftriumf ved majorturneringen US Open.

Med en tredje runde i 65 slag - fem under banens par - slog Wolff sig lørdag op på førstepladsen i det stærkt besatte felt.

Amerikaneren har et forspring på to slag til landsmanden Bryson DeChambeau inden sidste runde, der spilles søndag.

Wolffs stærke tredje runde blev især grundlagt på banens første ni huller, hvor amerikaneren lavede hele fem birdies.

På de sidste ni huller blev det til syv par og en bogey på hul 16, inden amerikaneren sluttede, som han begyndte, med en birdie på hul 18.

Formår den unge amerikaner at holde fast i føringen på søndagens sidste runde, så bliver han den yngste spiller siden 1913 til at vinde US Open.

En imponerende bedrift med tanke på, at turneringen på Winged Foot Golf Club i Mamaroneck i delstaten New York er hans bare anden majorturnering i karrieren.

- Det er meget tidligt i min karriere, men jeg føler, at jeg har evnerne til at vinde, siger han på et pressemøde efter runden.

Matthew Wolff fik sin majordebut i sidste måned ved PGA Championship. Her sluttede han på en delt fjerdeplads.

Den nordirske golfstjerne Rory McIlroy gik også en rigtig fin tredje runde i to slag under par, hvilket sendte ham 15 placeringer op ad ranglisten til en øjeblikkelig syvendeplads.

Amerikanske Patrick Reed, der førte US Open efter fredagens anden runde, havde til gengæld en forfærdelig dag lørdag.

Han gik tredje runde i syv slag over par og ligger nu på en delt 11.-plads.

Den amerikanske verdensetter Dustin Johnson har på intet tidspunkt for alvor haft tur i den under årets US Open. Han ligger på en delt 21.-plads.

/ritzau/AFP

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.