Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Aalborg Håndbold skal gøre det umulige mod CL-kongerne

De danske mestre fra Aalborg gæster torsdag aften de nifoldige Champions League-mestre fra FC Barcelona.

De danske mestre fra Aalborg gæster torsdag aften de nifoldige Champions League-mestre fra FC Barcelona.
Aalborg tabte senest på hjemmebane i Champions League mod de tyske giganter fra THW Kiel, men har ellers fået en god start på turneringen. (Arkivfoto)

BARCELONA: Syv hold i Spanien har forsøgt sig i denne sæson. Fire hold i Champions League det samme. Og Aalborg har selv forsøgt seks gange gennem tiden. Ingen er lykkedes.

FC Barcelona er en mastodont inden for herrehåndbold, og torsdag aften ligner det på forhånd "Mission Impossible" for de danske håndboldmestre fra Aalborg, når holdet gæster Catalonien.

Med ni Champions League-triumfer er Barcelona historiens mest vindende i Europas største klubturnering, og holdet har vist skræmmende styrke indtil videre i denne sæson.

På vanlig vis har holdet på den nationale scene tromlet al modstand ned. Syv sejre i syv kampe med en positiv målforskel på 117 mål. Det giver en gennemsnitlig sejrsmargin på næsten 17 scoringer.

I Champions League har modstanden været lidt hårdere, men fire kampe har alligevel givet fire sikre gevinster med sejre på gennemsnitligt mere end 11 mål.

Der er ikke meget, som peger i retning af, at Aalborg har gode kort på hånden, når man gæster klubben, som har danskerne Kevin Møller og Casper U. Mortensen på kontrakt.

Seks gange har nordjyderne mødt Barcelona gennem tiden - senest to gange i sidste sæson - og seks gange er det endt med spansk sejr.

Aalborg kan dog spille relativt frit. Dels har holdet indledt gruppespillet stærkt med fire sejre, inden man senest tabte til storklubben THW Kiel, og dels forventer ingen, at danskerne skal have point i Barcelona.

Danskerne ligger øjeblikkeligt på tredjepladsen i gruppen, hvorfra seks af de otte hold går videre. Nummer ét og to i gruppen går direkte i kvartfinalerne, mens de fire øvrige skal i playoffkampe om de resterende kvartfinalepladser.

Kampen starter klokken 18.45.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.