Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

83 kriminelle udlændinge udelukket fra dansk statsborgerskab

Personer straffet for eksempelvis vold mod børn og seksualforbrydelse kan ikke få dansk statsborgerskab.

Personer straffet for eksempelvis vold mod børn og seksualforbrydelse kan ikke få dansk statsborgerskab.
Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) glæder sig over, at færre kriminelle udlændinge får dansk statsborgerskab, efter at reglerne blev strammet for to år siden. (Arkivfoto)

KØBENHAVN: 83 personer er de seneste to år blevet udelukket fra at få statsborgerskab, fordi de har begået alvorlig kriminalitet.

Det er en konsekvens af, at reglerne blev strammet i 2018 under den tidligere VLAK-regering med opbakning fra Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet.

Det skriver Udlændinge- og Integrationsministeriet i en pressemeddelelse.

- De stramninger har med al tydelighed virket. Langt færre kriminelle får statsborgerskab. Det synes jeg, vi skal glæde os over, udtaler udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S).

Det er blandt andet personer, der bliver straffet for bandekriminalitet, vold mod børn og seksualforbrydelser, som kan udlukkes fra at få statsborgerskab.

Man er i udgangspunktet permanent udelukket fra at blive dansk statsborger, hvis man idømmes en ubetinget fængselsstraf på et år eller derover.

Det gælder også, hvis man bliver dømt for personfarlig kriminalitet og får en ubetinget fængselsstraf på tre måneder eller mere.

Venstres indfødsretsordfører, Morten Dahlin, glæder sig over, at stramninger har ført til, at personer dømt for kriminalitet ikke har fået statsborgerskab.

- Vi i Venstre er stolte: Vores opstramninger i reglerne om statsborgerskab har en tydelig og klar effekt. God nyhed at gå til weekend på, skriver han på Twitter.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.