Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

80 kirkemedlemmer i sydkoreansk by er smittet med coronavirus

Mange af de i alt 156 virustilfælde i Sydkorea kan spores tilbage til den samme 61-årige kvinde i byen Daegu.

Mange af de i alt 156 virustilfælde i Sydkorea kan spores tilbage til den samme 61-årige kvinde i byen Daegu.
Sydkoreanske embedsmænd i beskyttelsesdragter sprøjter desinfektionsmiddel ved ingangen til Shincheonji-kirken i byen Daegu.

DAEGU: Sydkorea har fredag bekræftet 52 nye tilfælde af det smitsomme coronavirus. Det bringer det samlede antal smittede i landet op på 156. Dermed er Sydkorea det værst ramte land uden for Kina.

Det oplyser det sydkoreanske center for sygdomskontrol og -forebyggelse fredag.

39 af de 52 nye tilfælde er knyttet til kirken Shincheonji i den sydlige by Daegu.

Flere end 80 medlemmer af menigheden er således bekræftet smittet med coronavirus. Smitten kan spores tilbage til en 61-årig kvinde, der er medlem af Shincheonji i Daegu.

Kvinden blev først feberramt den 10. februar. Men hun nåede at deltage i mindst fire gudstjenester i kirken, før hun blev diagnosticeret med virusset.

Borgmester i Daegu - Sydkoreas fjerdestørste by med over 2,5 millioner indbyggere - har opfordret indbyggerne til at blive inden døre i så vidt muligt omfang.

Trods opfordringen er der dog mange mennesker i byens gader fredag.

- Med så mange bekræftede tilfælde her er jeg bange for, at Daegu bliver den næste Wuhan, siger den 24-årige indbygger Seo Dong-min.

Det sker med henvisning til den kinesiske millionby Wuhan, hvor udbruddet af coronavirusset har sit epicenter.

Menigheden Shincheonji bliver ofte beskyldt for i virkeligheden at være en kult.

Shincheonji hævder, at dens grundlægger, Lee Man-hee, har båret Jesus' kappe, og at han vil tage 144.000 personer med sig til himlen på dommedag.

Myndighederne i Daegu oplyser, at de 1001 medlemmer af kirken, som menes at have været til de samme gudstjenester som den 61-årige kvinde, er blevet bedt om at holde sig i hjemmekarantæne.

Centralregeringen i Sydkorea har fredag erklæret byen Daegu og amtet Cheongdo for "særlige risikozoner".

Samtidig oplyser regeringen i hovedstaden Seoul, at den vil støtte regionen med medicinsk personale, hospitalssenge og udstyr.

Ifølge premierminister Chung Sye-kyun vil regeringen mødes tre gange om ugen for at drøfte virusudbruddet.

Torsdag kostede coronavirusset for første gang en person livet i Sydkorea.

I fastlands-Kina har virusset siden midten af december kostet 2233 mennesker livet.

/ritzau/AFP

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.