Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

46 danskere sejler stadig rundt på krydstogtskibe

21 danskere er på skib med kurs mod Italien med ankomst 21. april. Men det er endnu usikkert hvilken havn.

21 danskere er på skib med kurs mod Italien med ankomst 21. april. Men det er endnu usikkert hvilken havn.
21 danskere befinder sig på krydstogtskibet Costa Deliziosa, der skal ankomme i Italien 26. april. Men det er endnu usikkert, hvilken havn. (Arkivfoto).

KØBENHAVN: Flere danskere befinder sig trods coronakrisen fortsat på krydstogtskibe.

Således er Udenrigsministeriet bekendt med 46 danskere, som befinder sig på krydstogtskibe. Det oplyser ministeriet i en mail.

21 af dem befinder sig på skibet Costa Deliziosa, ni danskere på Azamara Pursuit, seks på Celebrity Eclipse og ti på MSC Magnifica.

Udenrigsministeriet oplyser, at det følger situationen tæt og er i løbende dialog med rederier og de rejseselskaber, som har passagerer om bord.

I en mail tirsdag skriver Udenrigsministeriet, at Costa Deliziosa med de 21 danskere befinder sig nord for Seychellerne med retning mod Suezkanalen. Det ventes at fortsætte sin rute mod Italien.

- Costa har dags dato meddelt rejsebureauerne med passagerer om bord, at rederiet er i kontakt med italienske myndighed med henblik på at finde en egnet havn til anløb den 26. april 2020, oplyser Udenrigsministeriet.

Dermed står det altså endnu ikke klart, hvilken havn skibet skal anløbe, når det kommer til Italien.

Rederiet for skibet med de 21 danskere oplyser ifølge Udenrigsministeriet, at der ikke er tilfælde af coronavirus om bord på skibet.

Udenrigsministeriet oplyser, at det i samarbejde med ambassader og generalkonsulater står til rådighed for samarbejde med rejseselskaberne, hvis der er udfordringer ved videre rejse.

I sidste uge kom de sidste danskere fra krydstogtsskibene Costa Luminosa og Costa Pacifica i Italien hjem til Danmark med særfly.

For flere af dem blev hjemrejsen vanskeliggjort af, at det ene af skibene befandt sig midt på Atlanterhavet, da Udenrigsministeriet bad alle danskere om at komme hjem fra deres udlandsrejser.

Samtidig havde flere passagerer om bord på det ene skib været ramt af coronavirus, hvilket også var med til at besværliggøre processen.

Tirsdag er omkring 1800 danskere registreret i Udenrigsministeriets krisedatabase over danskere, som er strandet i udlandet.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.