Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

40-årig vaskede over otte millioner sorte kroner hvide

En mand er idømt halvandet års fængsel for sin medvirken i en stor sag om hvidvask for mere end 100 millioner.

En mand er idømt halvandet års fængsel for sin medvirken i en stor sag om hvidvask for mere end 100 millioner.
Retten i Lyngby har idømt en 40-årig mand halvandet års fængsel for hvidvask af mere end otte millioner kroner. Han stillede sin NemID til rådighed for en virksomhed, hvor han en kort periode var registreret som direktør så pengene kunne føres ud af landet.(Arkivfoto).

KØBENHAVN: Hvidvask af knap 8,2 millioner kroner og forsøg på hvidvask af godt 640.000 kroner har fredag i retten i Lyngby kostet en 40-årig mand halvandet års fængsel.

Det oplyser Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet - i daglig tale Bagmandspolitiet - i en pressemeddelelse.

Sagen er den første i et større sagskompleks, hvor der er rejst tiltale mod en række selskaber og personer for hvidvask for mere end 100 millioner kroner.

Få uger før et dansk selskab begyndte at overføre store pengebeløb til udenlandske selskaber, blev den 40-årige registreret som direktør i selskabet.

Han stillede sit NemID til rådighed, så selskabet kunne overføre pengene til udlandet. Tre måneder senere, da mere end otte millioner kroner var flyttet ud af landet, trådte han ud af selskabet igen.

Der var ingen ansatte i selskabet, og der ikke blev indberettet moms til skattemyndighederne.

- Denne dom sender et meget klart signal om, at alle tandhjul i en maskine, der hvidvasker, vil blive straffet. Det er en alvorlig advarsel til andre, der kunne finde på at gøre det samme, siger Per Fiig, der er fungerende statsadvokat for Bagmandspolitiet.

Sagen trækker tråde til en række andre selskaber, og fire af dem er allerede blevet tiltalt. I alt mener Bagmandspolitiet, at der er tale om hvidvask for mere end 100 millioner kroner, og en stribe retssager er på vej.

Selskabet, som blev brugt til hvidvask, og som nu er under konkurs, blev idømt en bøde på 4.100.000 kroner og fik konfiskeret godt 640.000 kroner

Foruden fængselsstraffen blev den 40-årige frakendt retten til at deltage i ledelsen af en erhvervsvirksomhed uden at hæfte personligt i fem år.

Han overvejer nu, om han vil anke dommen til Østre Landsret.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.