Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

23-årig tiltales for terroraktiviteter under ny lov i Hongkong

Myndighederne rejser den første tiltale under Kinas nye sikkerhedslov, der trådte i kraft tidligere på ugen.

Myndighederne rejser den første tiltale under Kinas nye sikkerhedslov, der trådte i kraft tidligere på ugen.
Hundredvis er allerede anholdt, og mindst ti er tiltalt under ny sikkerhedslov for Hongkong, oplyser FN. (Arkivfoto).

HONGKONG: En 23-årig medicinstuderende er den første person, der bliver tiltalt under ny national sikkerhedslov for Hongkong, der trådte i kraft tirsdag.

Manden er blandt andet tiltalt for terroraktiviteter, rapporterer tv-stationen RTHK ifølge nyhedsbureauet dpa.

Manden er desuden tiltalt for at "opildne til løsrivelse og underminere den nationale samling".

På videoer, der er lagt på sociale medier, kan man se den 23-årige mand, Tong Ying-kit, køre på sin motorcykel, der er udstyret med et flag med påskriften "Befri Hongkong, vor tids revolution", hvorefter han ifølge dpa bliver stoppet af politiet.

Manden og tre politibetjente kom til skade under episoden.

Politikilder hævder ifølge nyhedsbureauet AFP, at Tong Ying-kit med vilje kørte sin motorcykel ind i en gruppe politibetjente.

Episoden skete i forbindelse med en demonstration onsdag.

Netop sloganet "Befri Hongkong, vor tids revolution" forbindes af det kinesiske styre med separatisme og er derfor kriminelt under den nye lov.

Kina har vedtaget den nye sikkerhedslov, efter at Hongkong i mange måneder lagde gader til ofte voldsomme prodemokratiske demonstrationer.

Personer, der bryder den nye lov, kan risikere fængsel på livstid.

Tong Ying-kit er langtfra den eneste, der er kommet i klemme under den nye sikkerhedslov.

Ifølge FN's afdeling for menneskerettigheder er hundredvis foreløbig blevet anholdt, og mindst ti er blevet tiltalt.

I FN udtrykker man bekymring for, hvad loven kommer til at betyde for indbyggerne i Hongkong.

- Vi er alarmerede over de anholdelser, der allerede har fundet sted under loven, siger talsmand for FN Rupert Coville på et pressemøde i Genève.

- Vi er bekymrede for, at definitionen af nogle af lovovertrædelserne, der står i loven, er for uklare, for brede og ikke skelner tilstrækkeligt mellem voldelige og ikke-voldelige aktiviteter.

- Det kan føre til diskriminerende og vilkårlig fortolkning og håndhævelse af loven, siger Rupert Coville ifølge nyhedsbureauet Reuters.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.