Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

12-årig pige i Belgien dør efter at være ramt af coronavirus

Virolog kalder 12-årige piges død af coronavirus en sjælden, men rystende begivenhed.

Virolog kalder 12-årige piges død af coronavirus en sjælden, men rystende begivenhed.
En sygeplejerske på Erasmus-hospitalet i Bruxelles iført en avanceret ansigtsmaske for at undgå at blive smittet af patienter med coronavirus.

BRUXELLES: En 12-årig pige i Belgien, der var ramt af coronavirus, er død, oplyser myndighederne ifølge avisen Le Soir.

En virolog, Emmanuel Andre, kalder den 12-årige piges død et chok.

- Det er en meget sjælden begivenhed, som ikke desto mindre har rystet os, siger han til Le Soir.

Pigen indgår i det samlede dødstal i Belgien, der tirsdag har nået 705. Det er en stigning det seneste døgn på 98 døde.

Den 12-årige havde haft feber i tre dage inden sin død, og hun var blevet testet positiv med Covid-19, som sygdommen hedder, når man smittes med coronavirus.

Der er ikke givet yderligere oplysninger om hendes tilfælde. Heller ikke om hun havde andre problemer med helbredet.

Det er det første tilfælde i Belgien, hvor et barn med Covid-19 dør, skriver AFP.

I sidste uge oplyste Frankrig, at en 16-årig pige i Paris-regionen var død som følge af coronavirus.

Selv om det er sjældent, at børn dør af Covid-19, så har de amerikanske myndighederne kunnet melde om ekstraordinære sager, hvor børn er blevet indlagt på intensivafdelinger.

Belgien har 11,4 millioner indbyggere. Her er 12.775 blevet testet positiv for Covid-19. 4920 har været eller er indlangt på hospitaler, og af dem har 1021 været indlagt på intensivafdelinger.

Hospitalerne i Bruxelles og i to andre regioner i nord og vest står nu over for en "mere kompliceret situation", siger virologen Emmanuel Andre. For hospitalssengene er ved være fyldt op.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.