Terrazzogulv: Læs om fordele og ulemper ved terrazzo

Terrazzogulv: Læs om fordele og ulemper ved terrazzo

Sponsoreret indhold

Terrazzogulvet er blevet mere og mere udbredt i de danske hjem i løbet af de sidste par år. Det gælder særligt på badeværelset, hvor terrazzogulvet er særligt populært. Terrazzogulv er særligt populært, fordi man har mulighed for at vælge mange farvekombinationer og mønstre. Læs mere om fordele og ulemper på terrazzogulv.

Hvad koster nyt terrazzogulv?

Du vil ikke finde nogen definitiv kvadratmeterpris på terrazzogulv. Det skyldes, at kvadratmeterprisen i høj grad afhænger af, hvor mange kvadratmeter terrazzogulv, der skal støbes. For eksempel er kvadratmeterprisen for 2 m2 terrazzogulv ca. 5.000 kr., mens kvadratmeterprisen for 10 m2 terrazzogulv er ca. 2.200-3.000 kr. alt inklusive.

Prisen for renovering og reparation af et eksisterende terrazzogulv er ca. 1.000-1.300 kr. per m2, hvilket også omfatter slibning. Skal terrazzogulvet kun slibes, koster det ca. 300-500 kr. per m2.

Hvad er fordelene ved terrazzo?

Du får en række fordele ved at vælge terrazzo som gulvbelægning, herunder:

  • Terrazzo giver en flot gulvoverflade med mange muligheder for farvekombinationer og mønstre. Cementen og marmorskæveren kan kombineres i mange forskellige farver.
  • Terrazzo er hårdfør, og hvis det vedligeholdes korrekt, kan det holde helt op til 100 år.
  • Der er mulighed for at slibe og reparere terrazzogulvet utallige gange, så det altid står flot.
  • Terrazzo er velegnet som gulvbelægning på badeværelset, da det er slidstærkt og vandtæt.

Hvad er ulemperne ved terrazzo?

Som ved alle gulvbelægninger har terrazzo også en række ulemper:

  • Gulvbelægningen er et spørgsmål om smag og stil, og terrazzo passer således ikke ind i alle indretninger.
  • Ved mindre gulve som 1-2 kvadratmeter bliver det dyrt med gulvbelægning, fordi det kræver meget forberedelse for gulvlæggeren. Her kan man med fordel vælge en anden gulvbelægning eller vælge terrazzo med fliser.
  • Terrazzo består af marmorskæver, som hverken kan tåle syre eller kalkfjerner. Ved rengøring af terrazzogulvet skal man altså benytte brun sæbe eller rengøringsmiddel specielt udviklet til terrazzo.