Hvor kan man låne penge?

Hvor kan man låne penge?

Sponsoreret indhold

De fleste af os kan komme i en situation, hvor vi mangler penge til noget vigtigt. Da kan det være nødvendigt at låne penge af andre, men hvor skal man gå hen? Det ser vi nærmere på her, hvor vi guider dig til, hvor du kan låne penge, og hvad du skal være opmærksom på, inden du optager et lån.

Det er en dårlig, og ikke mindst dyr, idé at låne penge til spil og betting såvel som til briller, sko eller en ny telefon. Er der dermed tale om, at dit komfur er stået af og du er nødt til at skal ud at købe et nyt, kan en lån være en mulighed, hvis kontoen er tom og du ikke kan skaffe pengene på anden vis.

Bank eller låneinstitut kan være en mulighed

Du kan vælge at låne penge hos en bank eller et låneinstitut. Du kan for eksempel få et lån hos https://lånepenger.no eller et andet sted. Forbrugslån er forbundet med høje renter og gebyrer, og det kan derfor være nyttigt at sammenligne priser på lån, inden man trykker på knappen og får pengene udbetalt. Der kan være mange penge at spare ved at se sig for.

Kan dine forældre hjælpe?

Inden du skriver under på et lån i form af et mikrolån eller andre typer af forbrugslån, kan du dog også prøve at spørge dine forældre, om de kan hjælpe dig med et lån. Forældre vil som oftest gerne hjælpe deres børn, hvis de har mulighed for det, og pengene skal bruges til noget nødvendigt eller i det mindste fornuftigt. Når man låner af sine forældre betaler man sjældent renter og gebyrer, og også det kan være værd at tage med i sine overvejelser.

Det skal du være opmærksom på

Det er dog ikke alle, der er så heldige at have forældre, der kan træde til med et lån, hvis man står i en uheldig situation, og da kan det være nødvendigt at låne pengene ude i byen. Da er der flere ting, du skal være opmærksom på. 

Renten på forbrugslån er som oftest variabel, og det betyder, at renten kan stige, mens du betaler af på lånet, og lånet dermed bliver dyrere. Rentespændet kan for eksempel være på mellem 3,5% og 21%, og det betyder i praksis, at selvom renten var på 3,5% da du skrev under på lånet, kan den kort efter i yderste konsekvens stige til 21%. Hvis du låner 60.000 kr. vil det sige, at du i bedste fald skal betale omkring 67.000 kr. tilbage, mens du i værste fald kan skulle betale helt op til 110.000 kr. tilbage.

Det er derfor vigtigt, at du har sammensat lånet, så du har råd til at betale de månedlige afdrag, selv hvis renten stiger til det maksimale. Her kan du med fordel lægge et budget, hvor indtægter og udgifter – herunder låneafdrag – føres ind, så du har et overblik over, hvor meget du har råd til at afdrage.