Har du mistet en kær? Her er 3 gode råd til at komme godt igennem sorgen

Har du mistet en kær? Her er 3 gode råd til at komme godt igennem sorgen

Sponsoreret indhold

Det er aldrig nemt at miste. Som regel er der en lang række følelser, der skal bearbejdes. Desuden er der ofte en del praktiske ting, som skal i orden. Her er 3 gode råd til at få det hele til at hænge sammen og komme godt igennem sorgen.

Der er visse ting i livet, som er hårde, og som de fleste af os skal igennem. Én af dem er at miste nogen, vi har kær. Står vi vedkommende nær, skal vi ikke bare håndtere sorgen, men også en række praktiske opgaver.

Det kan være svært at balancere det hele, og gode råd kan være guld værd. Derfor får du en lille håndfuld her.

Råd #1: Få hjælp til rydning af dødsbo

Når nogen dør, skal boet ryddes, rengøres og sættes i stand til fremtidige beboere. Det er selvsagt en svær proces at være en del af, hvis man lige har mistet nogen, man har kær. Heldigvis kan du få hjælp til rydning af dødsbo Fyn, Sjælland, Jylland og i resten af Danmark.

Det kan være en stor hjælp af flere forskellige grunde. For det første slipper du for det følelsesmæssige arbejde, det er at skulle forholde sig til den afdødes genstande. For det andet bliver det lettere at få hverdagen til at hænge sammen, når professionelle tager sig af det praktiske omkring rydningen.

Måske befinder dødsboet sig i Odense, men du er selv i en helt anden by eller ligefrem et helt andet land. Her kan det være en stor hjælp, at du kan hyre professionelle i Odense til at tage sig af opgaven.

Professionelle kan blandt andet hjælpe dig med:

  • At tage lamper og gardiner ned.
  • At fjerne faste tæpper, søm, skruer og hårde hvidevarer.
  • At opdage værdigenstande og samlerobjekter.
  • Slutrengøring, hvis det skulle være nødvendigt.

Råd #2: En god bedemand gør det nemmere

Står du for begravelsen, kan det gøre en stor forskel, at du finder en god bedemand. En god bedemand er empatisk og nem at snakke med, så I sammen kan komme frem til den bedst mulige begravelse.

Desuden er vedkommende struktureret og har helt styr på det logistiske, så du ikke behøver at bruge kræfter på det praktiske omkring begravelsen. I stedet kan du bruge kræfterne på at processere de følelser, der kommer op for dig.

Råd #3: Mærk sorgen i stedet for at kæmpe imod

Som de to første råd antyder, er det en stor hjælp at afgive nogle af de praktiske opgaver til dygtige professionelle. Men uanset hvor megen professionel hjælp du får, er der ingen, der kan arbejde sig igennem sorgen for dig.

Her er det bedste råd at tillade følelserne i at bruse igennem dig fremfor at forsøge at modstå dem. Sorg er en helt naturlig del af livet, og du kommer hurtigere og bedre igennem den første, hårde periode ved at tillade dig selv at være nærværende med smerten.