Alt for mange undlader dækskifte – og det koster dem dyrt

Alt for mange undlader dækskifte – og det koster dem dyrt

Sponsoreret indhold

Dette indhold er sponsoreret.

På trods af, at det hvert år bliver anbefalet, at man sørger for at skifte mellem sommer- og vinterdæk, er der rigtig mange, der ikke får det gjort. En stor del af dem, der ikke skifter mellem de to dæktyper, vælger endda helt bevidst at undlade det.

Det kan der naturligvis være flere grunde til, men for de fleste drejer det sig om økonomien. Det handler nemlig om, at de ikke ønsker at skulle købe vinterdæk til bilen, ligesom de også helst ser sig fri for at betale for selve skiftet mellem de to dæktyper.

Der er ikke penge at spare

Det vil sige, at der er rigtig mange, der tror, at det bedst kan svare sig at lade være med at skifte mellem sommer- og vinterdæk. Faktum er dog, at det slet ikke er tilfældet. Faktisk ender det på den lange bane med at være dyrere, hvis man undlader det.

Hvis du hidtil har holdt dig fra det, fordi du har haft et ønske om at spare penge, er der ikke længere grund til dette. Når du ikke skifter mellem vinter- og sommerdæk, bliver dæktypen brugt forkert, hvilket slider unødigt på dem – uanset om du kun kører på sommer- eller vinterdæk.

Man løber også en stor risiko

Ikke nok med, at der faktisk er penge at spare, hvis man sørger for at skifte mellem de to dæktyper, så løber man også en stor risiko, hvis man undlader det. Der er nemlig stor forskel på klimaet i Danmark, hvorfor det er nødvendigt at have dæk på, der egner sig til årstiden.

Kører man f.eks. med sommerdæk om vinteren, bliver bilens bremselængde forøget markant, hvilket øger risikoen for, at du og andre kommer til skade i et trafikuheld. Derfor er risikoen ganske enkelt ikke værd at løbe.

Et dækskifte koster småpenge

Du skal desuden ikke være bekymret for, at du skal betale en stor sum penge, hver gang du skal have skiftet dæk på din bil. Et dækskifte koster nemlig ikke det store, og kan som regel fås til mellem 250 kr. og 450 kr.

Hvis du har mod på det, kan du naturligvis også vælge at skifte dækkene på egen hånd. Det kræver dog, at du også har det udstyr, der skal bruges til det. Har du ikke det, er du nødt til at lade et værksted om det, men heldigvis er det ikke specielt dyrt.