Følg påskeruten: Seværdigheder på Sjælland for både børn og voksne

Følg påskeruten: Seværdigheder på Sjælland for både børn og voksne

Sponsoreret indhold

Nu er det endelig blevet forår, og før du ved af det, er det blevet påskeferie, men hvad skal du og din familie foretage jer over påsken? Følg denne rute gennem Sjælland, så du rigtig kan nyde forårsvejret med dine børn.

Påskeferien er en god mulighed for at komme ud med børnene og nyde det gode vejr. Danmark har masser af seværdigheder at byde på. Her er tre seværdigheder på Sjælland, som vil give dig og din familie en unik oplevelse.

Rock’n’roll i Roskilde

Roskilde er kendt for sin historiske domkirke, hvor konger og dronninger ligger begravet, og det spændende vikingeskibsmuseum, hvor ungerne kan se ægte skibe fra vikingetiden og mærke historiens vingesus. Det kan selvfølgelig godt gå hen og blive en lille smule kedeligt, men derfor er der stadig god grund til at lægge din rute forbi Roskilde. Byen har meget mere at byde på end gamle kirker og skibe. For eksempel lægger Roskilde by til RAGNAROK – museet for pop, rock og ungdomskultur. Her vil du få en spændende gennemgang af ungdomskulturens udvikling. Introducer dine børn til rytmisk musik i alle dens afskygninger, og lær mere om musikkens indflydelse på verden. Udstillingen er interaktiv og er egnet til både børn og barnlige sjæle.

På sjov i BonBon-land

Når I har været på museum i Roskilde, er det kun rimeligt at næste stop bliver en børnevenlig oplevelse. En sjov idé kunne være at sætte snuden mod Køge og give børnene en fed dag i en af forlystelsesparker Danmark. I BonBon-land kan du finde forlystelser til hele familien, både store og små. Hankatten er en af de vildeste rutsjebaner i BonBon-land, så den er nok bedst egnet til store børn, men der er også forlystelser til de helt små. Hundeprutten er den perfekte forlystelse til børn, der ikke har prøvet rutsjebaner endnu. Der er stadig fart på, så børnene får en sjov oplevelse uden at føle sig utrygge. Lige meget hvad, kan du finde den bedste rutschebane og rabat i BonbonLand til alle medlemmer af familien.

Mini byvandring i Køge

Hvis man har fået nok af højt skrig fra rutsjebanerne og candyfloss, kan man efter et par timer i BonBon-land udforske selve Køge by. Køge er en charmerende købstad med hyggelige brostensgader og flotte, gamle bindingsværkshuse. Tag på en afslappende vandring gennem Køge by, gå på shopping og slå dig ned i en af de mange hyggelige caféer. Du kan også tage et smut forbi Køge torv, hvor du hver onsdag og lørdag kan finde et udvalg af friske frugter og grøntsager og mange andre spændende varer. Hvis børnene bliver trætte af at vandre rundt i byen, kan I altid besøge Køge miniby. Her kan ungerne gå hele Køge rundt uden at blive det mindste træt i benene. 

Hvis I er kommet til Køge på en søndag, kan det måske blive svært at finde på noget at lave. De fleste butikker har nemlig lukket om søndagen. Butikkerne i Strædet holder dog stadigvæk åbent hver søndag. Andre butikker har åbne hver 1. søndag i måneden. Udover at shoppe i Strædet, hvad kan man så lave i Køge om søndagen? Jo, du kan tage bilen et smut til BonBon-land. Det ligger kun ca. en halv times kørsel fra Køge by.

Sjælland har masser at byde på

Hvis du endnu ikke er mæt på oplevelser, så klik her for flere spændende seværdigheder på Sjælland. Du kan altid udvide din påsketur med flere sjove oplevelser.