Selvkærlighed – Hvad er det, og hvordan gør jeg?

Selvkærlighed – Hvad er det, og hvordan gør jeg?

Sponsoreret indhold

“Selvkærlighed” er et begreb, der florerer i mange sammenhænge, ikke mindst selvhjælps-industrien. Men hvad er det lige, det er, og hvordan praktiserer man det? Og hvorfor er det overhovedet vigtigt? Bliv klogere – og måske mere selvkærlig – her!

Hvis du gerne vil være sund og skøn, er der to ting, du skal have styr på: Fysikken og psyken. Sundhed er nemlig ikke kun et spørgsmål om, hvad vi spiser, og hvor meget vi bevæger os. Det handler også om vores tanker og følelser. Og det er her, selvkærlighed kommer ind i billedet.

Hvad er selvkærlighed?

Selvkærlighed fås i mange former og faconer, og måske er det også derfor, at ordet florerer vidt og bredt. Vi kan have mere eller mindre kærlige tanker om os selv, og disse tanker vil have en indvirkning på, hvordan vi føler – og dernæst hvordan vi handler i verden.

Sådan praktiserer du selvkærlighed

For at blive mere selvkærlig er første step at blive bevidst om, hvordan du tænker om dig selv. Herfra kan du så ændre nogle af de negative opfattelser, du har af dig selv, så de bliver mere positive. Det vil føre til, at du får mere tro på dig selv, og mod på at gøre de ting, du drømmer om.

Det er ikke alt, vi kan eller vil ændre, og det behøver vi heller ikke. Det er helt normalt at have negative tanker og følelser, og det kan være en selvkærlig handling i sig selv at blive bevidst om dem. Du kan nøjes med at observere, at tankerne er der, og på den måde bringe accept til din oplevelse.

Før dagbog og bliv bevidst om dine tanker

For at blive mere bevidst om, hvordan du taler til dig selv, kan du med fordel begynde at føre dagbog. Det er en rigtig god måde at få et indblik i de ting, du går og tænker på – og tit vil du få nedfældet nogle tanker, der bare var fløjet forbi, hvis du ikke havde haft pennen i hånden.

I dagbogen kan du også skrive ned, hvad du drømmer om. Hvad vil du gerne have ud af livet, og hvem vil du gerne være? Det kan give dig en god idé om, hvad du skal fylde kalenderen med. Det er nemlig selvkærligt at skabe tid til aktiviteter, som giver mening for dig.

Forbindelsen mellem krop og sind

Du vil sandsynligvis opdage, at dine kærlige tanker om dig selv fører til, at du tager mere kærlige handlinger. Det kan fx være i form af at tage dig godt af din krop, fordi du ved, at den fortjener det. Det kan dreje sig om både mad, motion og nydelse.

Nogle vælger at tjekke en Escortguide ud for at stimulere sanserne. De kan stimuleres på mange forskellige måder, og mens nogle vælger et spaophold, opsøger andre en god massage eller en Girlfriend experience. Det afhænger helt af den enkelte.