Kender du de største lande i verden?

Kender du de største lande i verden?

Sponsoreret indhold

Nogle siger at vi lever i en verden, der bliver mindre og mindre. Efterhånden som fly og internet forbinder os tættere og tættere sammen og virker afstandene mindre. Men stadig må man nok sige at verden er temmelig stor. Selvom vi rejste jorden rundt nok så mange gange, så ville vi ikke på et enkelt liv kunne nå at se det hele. Og heldigvis for det. Hvor ville det være kedeligt, hvis man en dag havde set alt. Hvis man ikke havde noget nyt at se og gå på opdagelse i.

Hvis man vil have et indtryk af hvor stor verden egentlig er, så kan man jo se på landendes størrelse. Verdens største lande er nemlig pænt store i forhold til vores eget lille Danmark. Ved du overhovedet hvilke lande, der er de største? Du kan læse en artikel og de ti største lande på travelmore.dk. Du kan jo komme med dine egne gæt før du læser. Du vil helt sikkert blive overrasket, når du læser. Også hvor store de er i forhold ti Danmark.

Rusland topper listen

Verdens største land er Rusland, som er dobbelt så stort som det næststørste, nemlig Canada. Mere end 17 millioner kvadratkilometer fylder Rusland, og det er svimlende, når man tænker på at Danmark kun fylder knap 43 tusind. Rusland er altså næsten 400 gange større end Danmark. Det er svært at fatte. Og så kommer Canada med næsten 10 millioner kvadratkilometer, det er helt utroligt. Du kan læse videre i artiklen, hvis du vil kende resten af rækkefølgen.

Og her bliver du måske overrasket undervejs. Hvilket land tror du for eksempel er størst – Brasilien eller Australien? Det er sjov og meget spændende læsning, hvis man er bare en smule interesseret i den slags. Man bliver klogere, men også overrasket. Det sidste er måske det sjoveste. Man kan have meget sjov ud af den slags paratviden, som måske ikke er til så megen nytte.

Hvad er et land?

Da jorden blev skabt, var der ingen, der havde skabt landegrænser eller givet stederne navne. Lande er noget vi mennesker har fundet på. Og det er kun os, der forstår hvad et land er. Dyrene er bedøvende ligeglade med landegrænser og politiske systemer. Det sammen er vejret. En regnbyge kan begynde at regne i Tyskland og fortsætte med at regne i Danmark, for så at regne af i Sverige, uden at den behøver at vise pas eller vaccinetest.

Tag ud og oplev det alt sammen

Verden er fantastisk. Jordkloden er måske den mest fantastiske planet i hele det uendelige univers. Og tænk en gang, at her på vi. Med blå himmel, gylden sol og grønne træer. Det er da fantastisk.